Högaktuella praktikplatser inom global utveckling

Charles Deluvio, Unsplash
Plugga

Sitter du i skolbänken och längtar efter att få praktisk erfarenhet av globala frågor? Då har det blivit hög tid att börja se sig om efter organisationer som vill ta emot dig och dina kunskaper för en praktiktermin. 

Det kan ofta vara svårt att veta vilken organisation som arbetar för de frågor du är intresserad av, och dessutom vilka som tar emot praktikanter. Vi har samlat 11 annonser som gör det lättare för dig att hitta din perfect match. Fler annonser hittar du i vår platsbank

 • Gör din praktik i Kristna Fredsrörelsens internationella team

Är du intresserad av att arbeta med fredsbyggande och ickevåld? Vill du skaffa dig praktisk arbetslivserfarenhet inom det internationella utvecklingssamarbetet? Då ska du skicka in din ansökan om att göra praktik hos Kristna Fredsrörelsen! 

Praktikplatsen är placerad i det internationella teamet, med ett särskilt fokus på deras projekt i Maghrebregionen i Nordafrika.

Placering: Stockholm
Ansök senast: 28 oktober 

Till annonsen!

 • Testa hur det är jobba för Afrikagrupperna

Afrikagrupperna söker två praktikanter för praktik på sitt kontor i Stockholm vårterminen 2023. Under praktiken får du möjligheten att arbeta med projekt och arbetsuppgifter inom flera delar av verksamheten där du får ett smakprov på hur det är att arbeta med program, insamling och kommunikation av frågor som spelar roll. 

Placering: Stockholm
Ansök senast: 11 november

Till annonsen!

 • Är du nyfiken på kommunikation? Praktisera på Operation 1325 

Välkommen med en ansökan som praktikant inom kommunikation till vårterminen 2023 på Operation 1325. Som praktikant får du en unik inblick i hur Operation 1325 arbetar för att förbättra implementeringen av arbetet för kvinnor, fred och säkerhet, samt god praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta på en civilsamhällsorganisation.

Hos Operation 1325 kan du se fram emot en utvecklande och rolig praktikperiod!

Placering: Stockholm
Ansök senast: 13 november

Till annonsen!

 • Få erfarenhet av kansliarbete på Svalorna Latinamerika

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och Latinamerika? Vill du utveckla dina kunskaper inom kommunikation och sociala medier?

Nu söker Svalorna Latinamerika två kreativa praktikanter för uppdrag i sin verksamhet i Sverige, en med fokus på kommunikation och marknadsföring, och en på program- och projekthantering. 

Placering: Stockholm med chans till distansarbete
Ansök senast: 10 november 

Till annonsen!

 • Lär dig om projektledning tillsammans med Järvaveckan

Stiftelsen The Global Village och Järvaveckan söker nu flera praktikanter till våren 2023, som dels vill prova på rollen som projektledarassistent och dels kommunikatör / content developer.

De söker dig som brinner för inkludering, integration och mångfald. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande, med kopplingar till Järvaveckan och rapportserien Fakta för förändring.

Placering: Stockholm
Ansök senast: 10 november

Till annonsen!

 • Är du Mänskliga Rättighetsdagarnas nästa praktikant?

Mänskliga Rättighetsdagarna, MR-dagarna, utlyser en praktikplats för våren 2023. De söker dig som är intresserad av att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och arbeta med att samordna Nordens största konferens om mänskliga rättigheter.

Placering: Stockholm
Ansök senast: 10 november

Till annonsen!

 • Arbeta med kunskapsutveckling på RFSU

RFSU:s nationella enhet söker en praktikant till vårterminen 2023 som vill bidra till utvecklingen av lärandet inom organisationen och RFSU:s uppdrag som kunskapsorganisation.

Under din praktik kommer du att få bidra till det utvecklingsarbetet genom att exempelvis genomföra en kartläggning om hur RFSU idag arbetar samt undersöka hur andra civilsamhällesorganisationer tar sig an uppdraget. Under din praktik kommer du även att få bidra till planeringen av och genomförandet av interna processer. 

Placering: Stockholm
Ansök senast: 30 oktober

Till annonsen!

 • Praktisera på Röda korsets enhet för kvalitet och kapacitet

På Röda Korsets internationella avdelning finns sex enheter. Röda Korset söker nu en praktikant till en av dessa enheter; enheten Kvalitet och Kapacitet till vårterminen 2023. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och förståelse för hur Röda Korset arbetar internationellt och en möjlighet att praktiskt använda dig av dina kunskaper och erfarenheter från dina studier.

Du kommer även få en inblick i projekthantering och Monitoring Evaluation Accountability and Learning. Du som praktikant förväntas dels att stödja enheten och dess medarbetare i det kontinuerliga arbetet och dels att arbeta med egna projekt.

Placering: Stockholm
Ansök senast: 13 november

Till annonsen!

 • RFSU letar efter dig som vill jobba med frågor om jämlik vård

RFSU:s nationella enhet söker nu en praktikant som vill vara med och arbeta för jämlik vård och reproductive justice, och som vill pröva hur det är att arbeta med kollegorna på RFSU:s förbundskansli i Stockholm!

Som praktikant kommer du få inblick i RFSU:s politiska arbete för god vård utifrån sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheters perspektivet. Du kommer också vara med i deras upptäcktsresa att förstå vad begreppet reproductive justice innebär i svensk kontext.

Placering: Stockholm
Ansök senast: 30 oktober

Till annonsen!

 • Pröva dina kunskaper i organisationsutveckling hos Operation 1325

Välkommen med en ansökan som praktikant inom organisationsutveckling till Vårterminen 2023 på Operation 1325. Som praktikant får du en unik inblick i hur Operation 1325 arbetar för att förbättra implementeringen av arbetet för kvinnor, fred och säkerhet, samt god praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta på en civilsamhällsorganisation. 

Placering: Stockholm
Ansök senast: 13 november

Till annonsen!

 • Få en inblick i RFSU:s internationella arbete

Är du intresserad av att arbeta med internationellt utvecklingsbistånd, konfliktkänslighet, sexuell - och reproduktiv hälsa och rättigheter, eller med att stärka civilsamhället? Är du i slutet av din utbildning och läser en CSN-berättigad praktikkurs? Välkommen att skicka in din ansökan för att göra praktik hos RFSU!

Placering: Stockholm
Ansök senast: 30 oktober 

Till annonsen!

Taggar

Bistånd & utveckling Mänskliga rättigheter Utbildning