nyhet av PeaceWorks

Gör som Simon, sök praktik på Casa de la Memoria!

Simon Martel går praktikantprogrammet hos Casa de la Memoria Quipu Huasi.

Har du drömt om att arbeta utomlands för en organisation som jobbar med mänskliga rättigheter, genusfrågor och ickevåld? Då är PeaceWorks praktikantprogram något för dig!

Inom praktikantprogrammet är en av våra samarbetsorganisationer där vi erbjuder praktik i höst på Casa de la Memoria Quipu Huasi. De arbetar med mänskliga rättigheter i delar av södra Colombia som har drabbats hårt av den väpnade konflikten, genom att stärka civilsamhället och förbättra levnadsvillkoren för utsatta grupper. Vi har träffat Simon som berättar om sitt fredsarbete på Casa de la Memoria!

Vad arbetar du med på Casa de la Memoria?

Som praktikant på Casa de la Memoria Quipu Huasi stödjer jag arbetet med deras genusstrategi samt utvecklingen av organisationens arbete inom området för kvinnor, fred och säkerhet. Tillsammans med mina colombianska kollegor har vi upprättat ett forskningsprojekt som handlar om de förväntningar som kvinnor, vilka tidigare tillhört gerillagrupper, har inför sina nya liv efter konfliktens slut. Jag har också deltagit i ett projekt som handlar om ursprungsbefolkningskvinnors deltagande i implementeringen av fredsavtalet.

Vad har praktikplatsen betytt för dig?

Praktikantprogrammet har för mig inneburit en unik möjlighet att få arbetserfarenhet i freds- och konfliktforskning från fältet, samtidigt som jag bistår en organisation som gör ett jätteviktigt och betydelsefullt arbete för fredsbyggandet i Colombia.

Taggar

Volontär & utbyten Mänskliga rättigheter
Annons