Fyll på kunskapsbanken och nätverka på MR-dagarna!

Foto: Evelina Rönnbäck
Världen

Mänskliga Rättighetsdagarna är den viktigaste mötesplatsen för frågor som rör demokrati och rättvisa. Den 23-25 november arrangeras evenemanget på Helsingborg Arena med temat Rätten till utbildning och arbete.

Med 2 000 - 4 000 besökare och över 150 programpunkter, aktiviteter och utställningar är MR-dagarna Nordens största forum för mänskliga rättigheter. I år samlas de främsta civilsamhällesorganisationer, myndigheter, forskare och MR-aktiva i branschen för att uppmärksamma hur maktstrukturer och bakgrundsfaktorer påverkar människors möjlighet att ta del av utbildning och arbete, både genom lokala och globala perspektiv.

Boka din biljett nu!

Globala programpunkter under MR-dagarna

Nedan finner du ett urval av program som lyfter globala utmaningar. Samtliga program på
lördag den 25 november är helt kostnadsfritt att besöka:

Spana in hela programmet!

Fredstorget

Vid Utställartorget precis intill caféet hittar du Fredstorget. Fredstorget är en kostnadsfri samt interaktiv mötesplats för dig som vill diskutera mänskliga rättigheter i relation till freds- och konfliktfrågor. På torget kommer ett flertal organisationer med fredsfokus att ställa ut, lär känna dem och deras verksamheter, delta i interaktiva aktiviteter (såsom pyssel, spel, övningar m.m.) och mycket mer.

Läs mer om Fredstorget

Drömmer du om att jobba med mänskliga rättigheter och fredsfrågor?

Delta på vårt karriärmingel! Torsdag den 23 november kl. 17:00-18:00 på Utställartorget kommer bland annat Volontärbyrån och Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) att arrangera ett mingel där du har tillgång till tips och råd om hur du kan engagera dig och i framtiden arbeta med MR-frågor. Välkommen!

Observera att du måste anmäla dig till karriärminglet. Anmälan sker till malin.nordlander@mrdagarna.se.

Speed datea potentiella arbetsgivare och internationella talare

I år arrangerar MR-dagarna två nätverksträffar. På det första kan du speed datea ett flertal internationella talare som deltar i årets seminarier och utöka ditt internationella nätverk. På det andra kan du nätverka med attraktiva arbetsplatser och träffa potentiella arbetsgivare genom speed dates med bland annat Amnesty och Diskrimineringsombudsmannen.

Utöka ditt internationella nätverk på utställartorget torsdag den 23 november kl. 12:00-12:30 och träffa potentiella arbetsgivare på utställartorget fredag den 24 november kl. 13:30-14:00!

Att besöka Fredstorget och delta på nätverksträffarna samt karriärminglet är helt kostnadsfritt.

Registrera dig för fri entré till MR-dagarna

Taggar

Mänskliga rättigheter