Fyll på kunskapsbanken och nätverka på MR-dagarna!

Foto: Evelina Rönnbäck
Världen

Mänskliga Rättighetsdagarna är Nordens största och viktigaste mötesplats för mänskliga rättigheter. I år arrangeras forumet på Conventum i Örebro den 17-18 november med temat Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet.

Under årets temarubrik kommer det att arrangeras över 150 programpunkter, workshops och aktiviteter och runt 80 utställningar. Det är helt enkelt en perfekt plats för dig som vill fylla på kunskapsbanken, knyta nya kontakter eller kanske hitta din framtida arbetsgivare. Möt och nätverka med forskare, myndigheter, politiker, studenter, ideellt engagerade och andra som brinner för globala frågor.

Boka din biljett nu!

Globala scenen

För dig som är intresserad av årets tema ur ett globalt perspektiv så bör du bege dig till den Globala scenen! Där finner du ett programspår som diskuterar trygghet och säkerhet utifrån ett globalt fokus. Miniseminarierna är helt kostnadsfria och passar utmärkt för dig som vill ha en lättare introduktion till mänskliga rättigheter på det internationella planet!

På den Globala scenen kan du se seminarium så som:

...och mycket mer!

Spana in hela programmet!

Fredstorget

Precis intill den Globala scenen hittar du Fredstorget, en mötesplats där mänskliga rättigheter i relation till fredsfrämjande och konfliktförebyggande arbete utforskas! Där får du möjligheten att delta i aktivistpyssel, spel och träffa organisationer som arbetar med fred och konflikt.

Det är fri entré till utställarområdet, Fredstorget och Globala scenen. Registrera dig för fri entré!

Drömmer du om att jobba med mänskliga rättigheter och globala frågor?

Den 17 november kl. 17.00, arrangerar vi ett karriärmingel på Fredstorget tillsammans med Globalportalen, Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Volontärbyrån. Välkommen att ta del av studietips, information om framtida praktik, hur du skriver ett riktigt grymt CV och lära dig mer om hur du kan engagera dig.

De första 10 får en fin tygpåse fylld med smått och gott!

Det är helt kostnadsfritt att delta i minglet, anmäl dig till info@mrdagarna.se senast den 7 november.

Till Facebookeventet!

Taggar

Mänskliga rättigheter