nyhet av PeaceWorks

En dröm som gick i uppfyllelse

Victoria Eidenvall, praktikantprogrammet, Teusaradio.

Att åka till Colombia var en dröm som gick i uppfyllelse! Det som lockade Victoria Eidenvall var att få arbeta med ungdomars fredsengagemang och radio. Men också att hennes syster är adopterad från Colombia.

Vem är du?

Jag heter Victoria, är 23 år gammal och kommer från Västerås, men läser IT på Chalmers i Göteborg. Jag ser mig som positiv och glad, jag tycker om att prova nya saker och jag älskar att resa.

Vad har lett dig hit?

En kompis till mig tipsade om PeaceWorks och praktikantprogrammet för 1,5 år sedan, men på grund annat engagemang har jag inte haft möjligheten att söka förrän nu och det gick ju rätt bra – jag är ju här!

Varför Colombia?

Det som lockade mig framförallt var att få arbeta med Teusa, radio och jag lockades av att få arbeta med ungdomar i Colombia. Min syster är adopterad från Colombia så jag har alltid velat åka hit av den anledningen och nu gick min dröm i uppfyllelse!

Dold talang?

Jag kan gå ner i spagat!

2 sanningar och 1 lögn

  • Jag har varit på middag med kronprinsessan.
  • Jag har hoppat fallskärm.
  • Min tunga pekar åt höger.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att lära mig om radio och allt vad det innebär, skriva manus, genomföra och redigera radio. Att se hur colombianska ungdomar tänker kring fred, se deras kreativitet och att få se hur de vill arbeta med fredsarbete. Det ska bli intressant att se hur deras syn på fredsarbete skiljer sig från ungdomar som kommer från Sverige.

Taggar

Volontär & utbyten
Annons