av Föreningen Ordfront

Digitala Fredstorget: Engagera dig i mänskliga rättigheter

Världen

Välkommen till MR-dagarnas digitala Fredstorg, en plattform där du kan inspireras och engageras i globala rättighetsfrågor och uppmuntras till viktiga och lärorika diskussioner – helt kostnadsfritt!

På det digitala Fredstorget kan du ta del av information från organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter, fred och säkerhet. Du kan även se över 20 stycken inspelade seminarier från Mänskliga Rättighetsdagarnas Globala Scen, göra quiz eller hoppa in i digitala upplevelser med visualiserad data i sann Rosling-anda. På plattformen hittar ni även jobb- och engagemangscoaching med Globalportalen, för den som är nyfiken på att engagera sig för och jobba med globala frågor.

Seminarier i urval

  • Afghanistan – vad händer med freden & kvinnors organisering?
  • Vem var Raoul Wallenberg?
  • Sexuella rättigheter - motstånd och framgångar

Besök digitala utställningar med bland andra

  • Amnesty International
  • Diakonia
  • Kvinnor för fred och frihet
  • Latinamerikagrupperna

En del av Mänskliga Rättighetsdagarna

Det digitala Fredstorget är en del av Mänskliga Rättighetsdagarna som är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. Syftet med arrangemanget är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen.

Såhär gör du

Gå till anmälningssidan och registrera dig med namn och e-post. Du får sedan ett mail med en länk som tar dig till det digitala Fredstorget. Du kan skapa ett konto till dig och sedan visa innehållet för din klass, men det bästa är om varje elev registrerar en egen e-post för att få en egen profil och kunna navigera själva på sidan.

Taggar

Mänskliga rättigheter
Annons