Därför älskar vi Taylor Swift (utöver hennes musik)

Taylor Swift har blivit en maktfaktor i USA som också använder sin plattform för att göra skillnad. Foto: Brian Friedman/Shutterstock
Världen

I maj kommer Taylor Swift för första gången till Sverige för tre utsålda konserter. Hon är en av världens mest streamade artister, älskad för sin musik, men hon har också använt sin plattform för att göra skillnad och lyfta rättvisefrågor.

Saknar du något exempel? Mejla oss!

  • Stått upp för HBTQ+-personers rättigheter

2019 vann Taylor Swift pris för bästa musikvideo på MTV:s VMA-gala för videon till 'You Need to Calm Down'. I tacktalet passade hon på göra ett statement för HBTQ+-personers rättigheter och pika Vita huset. Swift har även vid andra tillfällen uppmanat sina fans att hålla politiker ansvariga och rösta på lagstiftare som skyddar HBTQ+-personers rättigheter.
 

  • Ökat valdeltagandet

Swift har flera gånger använt sin plattform för att uppmana fansen att rösta. Varje gång hon postar ett Instagram-inlägg för att få folk att rösta skjuter väljarregistreringen i höjden.
 

  • Backar kvinnors rätt att välja

2022 rev Högsta domstolen i USA upp domslutet ”Roe mot Wade”, lagen som varit en garanti för aborträtten i landet sedan 1973. Efter beslutet använde Swift sin plattform för att uttrycka sin frustration.

Swift retweetade ett uttalande från Michelle Obama och skrev själv till tweeten:

Annons