Aktuella kurser på universitetet om globala frågor

Plugga

Brinner du för frågor som spelar roll? Ser du en framtid där du arbetar med sådana frågor och letar efter en väg dit? Miljö, hållbar utveckling och rättvisa. Vi tipsar om relevanta kurser som finns att söka för våren. 

Många av landets universitet och högskolor erbjuder utbildningar inom globala utvecklingsfrågor. Genom att läsa någon eller några av dessa kan du förbereda dig för en karriär eller fortsatta studier inom bistånds - och utvecklingsbranschen. 

Vi har samlat några av alla kurser som finns att söka för vårterminen 2023. Känns det inte nog? Bläddra runt på antagning.se bland alla tillgängliga utbildningar som erbjuds i Sverige. 

Viktigt att komma ihåg:

  • Anmälan är öppen sedan 15 september.
     
  • För de flesta program och kurser är sista ansökningsdag 17 oktober men det finns utbildningar som erbjuder sen ansökan därefter. Var uppmärksam på sista slutdatum när du söker bland kurser och program. 
     
  • Dubbelkolla vilka förkunskapskrav som finns för att du ska få behörighet till utbildningen du söker.

Miljö 

Ett ständigt aktuellt ämne som tåls att studera oavsett tidigare kunskaper eller inte. Breda kurser men med olika vinkling ger dig möjlighet att själv välja vilken inriktning som intresserar mest. 

Hållbar utveckling 

Ett nödvändigt fokusområde för att säkerställa att vår fortsatta tillväxt och utveckling sker på schyssta villkor för människa, klimat och planet.  

Rättvisa

För att specificera sig på området hållbar utveckling är mänskliga rättigheter, jämställdhet och rättvisa intressanta perspektiv att fördjupa sig i för att förstå problematiken och frågan. 

Taggar

Klimat & miljö Mänskliga rättigheter Utbildning
Annons