7 prestigefyllda ideella utbildningar

Foto: elCarito / Unsplash
Plugga

Vill du drilla dina skills som ledare, opinionsbildare eller politiker? Globalportalen listar meriterande ideella utbildningar som riktar sig till unga som vill förändra samhället.

Inom politiken och civilsamhället finns det flera populära akademier; ideella utbildningar som fokuserar på ledarskap och opinionsbildning.

Ett fåtal personer varje år blir antagna, och det är hög konkurrens om att komma in. I oktober och november öppnar ansökan till många av utbildningarna.

Därför ska du söka:

  • Du fördjupar dig inom sakfrågor

Utbildningarna kan vara kopplade till politiska partier eller vara politiskt obundna. Oavsett vilken du söker så kan du räkna med att få diskutera, analysera och djupdyka i frågor som du brinner för.

  • Du breddar ditt nätverk

Som deltagare får du träffa och lära av etablerade experter och yrkesverksamma inom forskning, politik, journalistik eller kultur. Dessutom får du lära känna andra som är intresserade av samma frågor som du. Kanske är detta dina framtida branchkollegor?

  • Du får praktisk kunskap kopplat till yrken du är nyfiken på

Utbildningarna kombinerar både teori och praktik. Du får en chans att slipa dina professionella verktyg och i vissa av utbildningarna erbjuds du till och med praktik.

Annons