7 digitala studiecirklar för dig som vill bredda cv:et

Plugga

Mandarin, ChatGPT, vardagsarabiska och projektledning. Just nu kan du välja och vraka bland kurser hos studieförbunden! Globalportalen tipsar om studiecirklar för dig som vill bredda ditt cv.

Det finns mycket man kan göra för att skaffa relevant erfarenhet och utveckla sina kompetenser. Två saker som ofta är meriterande när du söker jobb inom ideell sektor är språkkunskaper och genuint intresse för frågor som organisatiorna jobbar med.

Globalportalen har finkammat studieförbundens kursutbud under våren 2022 och listar studiecirklarna som boostar dina språkkunskaper och fördjupar inom hållbarhetsfrågor!

  • Arabiska för nybörjare

Det arabiska språket är ett av de fem största i världen och är på väg att bli det näst största språket i Sverige. Att kunna tala och förstå arabiska är därför en otrolig tillgång idag. Lär dig grunderna i det arabiska språket tillsammans med Folkuniversitetet!

Kursstart: januari/februari

Läs mer och anmäl dig

  • Lär dig om ChatGPT

Vill du få en praktisk förståelse för hur ChatGPT kan användas i vardagen på ett smart och effektivt sätt? I Medborgarskolans distanskurs lär du dig göra AI (Artificell intelligens) till ett praktiskt handfast hjälpmedel (utan tekniska förkunskaper).

Kursstart: 6 februari 

Läs mer och anmäl dig

  • Föreningskunskap; styrelsearbete

Om du vill jobba med globala frågor, särskilt på en icke-statlig organisation, är det jätteviktigt att visa att du varit aktiv i civilsamhället. I ABF:s distanskurs i föreningskunskap får du koll på allt som behövs för styrelsearbete!

Kursstart: 13 februari

Läs mer och anmäl dig

  • Kinesiska

Mandarin är världens mest talade språk, och ett av de officiella FN-språken! På Folkuniversitetet finns kurser för alla, oavsett om du är nybörjare eller har kunskaper sedan tidigare.

Kursstart: februari/mars

Läs mer och anmäl dig

  • Introduktion i journalistik

För dig som vill testa på journalistiskt skrivande och lära dig mer om regelverket och lagstiftningen som styr journalistiken. I ABF:s kurs får du lära dig om källkritik, intervjuteknik, målgruppsanpassning och opinionsbildning.

Kursstart: 20 februari

Läs mer och anmäl dig

  • Agile Project Management with Scrum Framework

Are you looking for a way to improve your project management skills and deliver results faster? This course is based on the principles of the Scrum framework for agile project management, used worldwide to deliver results faster and more efficiently. 

Kursstart: 5 mars

Läs mer och anmäl dig

  • Spanska

Spanska är världens näst största språk och talas idag av cirka 330 miljoner människor i Spanien och i merparten av Central- och Sydamerika. På Folkuniversitetet finns kurser för alla, oavsett om du är nybörjare eller har kunskaper sedan tidigare. 

Kursstart: januari/februari

Läs mer och anmäl dig

Taggar

Agenda 2030 Jämställdhet Klimat & miljö
Annons