7 digitala studiecirklar för dig som vill bredda cv:et

Plugga

Mandarin, härskartekniker, vardagsarabiska och hållbarhet. Just nu kan du välja och vraka bland kurser hos studieförbunden! Globalportalen tipsar om studiecirklar för dig som vill bredda ditt cv.

Det finns mycket man kan göra för att skaffa relevant erfarenhet och utveckla sina kompetenser. Två saker som ofta är meriterande när du söker jobb inom ideell sektor är språkkunskaper och genuint intresse för frågor som organisatiorna jobbar med.

Globalportalen har finkammat studieförbundens kursutbud under våren 2022 och listar studiecirklarna som boostar dina språkkunskaper och fördjupar inom hållbarhetsfrågor!

  • Arabiska för nybörjare

Det arabiska språket är ett av de fem största i världen och är på väg att bli det näst största språket i Sverige. Att kunna tala och förstå arabiska är därför en otrolig tillgång idag. Lär dig grunderna i det arabiska språket tillsammans med ABF!

Kursstart: 22 februari

Läs mer och anmäl dig

  • Så skapar du en hållbar garderob

Är du trött på att känna att du inte har något att ta på dig, trots att din garderob är full av kläder? Lär sig mer om slow fashion tillsammans med Studiefrämjandet och få hjälp med att hitta din stil utan att behöva köpa nytt.

Kursstart: 2 mars 

Läs mer och anmäl dig

  • Självledarskap - hitta dig själv och dina mål

Drömmer du om en förändring i livet men har svårt att göra något åt det? Eller har du svårt att veta vilken väg du ska gå? I Studieförbundet Vuxenskolans kurs får du verktyg för att sätta medvetna mål och leda dig själv framåt!

Kursstart: 2 mars

Läs mer och anmäl dig

  • Kinesiska (mandarin) för nybörjare

Mandarin är världens mest talade språk, och ett av de officiella FN-språken! Denna kurs hos ABF är en perfekt introduktionskurs där du får lära dig att tala, skriva och läsa mandarin med fokus på kinesisk mat och kultur.

Kursstart: 8 mars

Läs mer och anmäl dig

  • Hållbart resande - resor över land och hav

Vi är många som vill fortsätta resa ut i världen trots klimatkris, ojämlika förhållanden och andra problem förknippade med turism. ABF:s studiecirkel handlar om vad hållbart resande med fokus på reserutter, kollektiva färdmedel och planering.

Kursstart: 13 mars

Läs mer och anmäl dig

  • Självhushållning och hållbar livsstil

Vill du lära dig mer om odling, permakultur och självhushåll? I Studiefrämjandets onlinekurs får du lära dig grundläggande kunskaper om odling och självhushåll och hur du kan designa ditt eget odlingssystem med hjälp av permakultur.

Kursstart: 13 mars

Läs mer och anmäl dig

  • Härskartekniker 

Härskartekniker kan beskrivas som olika sätt att ta eller behålla makten över någon annan. De är oerhört vanliga och förekommer i nära relationer, bland kollegor och främlingar och i samhället i stort. Den här ABF-kursen med utgångspunkt i genusvetenskaplig och feministisk teoriger dig kunskap om hur härskartekniker fungerar och hur du bemöter dem i din vardag!

Kursstart: 16 maj

Läs mer och anmäl dig

Taggar

Agenda 2030 Jämställdhet Klimat & miljö