7 Almedalsevent för dig som stannar hemma

25-28 juni är det dags för Almedalsveckan i Visby. Foto: Michael Odelberth / Unsplash
Världen

Tar du färjan över till öjn för att gå på seminarium och mingla under Almedalsveckan? Nä, inte vi heller. Globalportalen tipsar om digitala seminarium som du kan ta del av från fastlandet.

Från ord till handling - nu accelererar vi för en hållbar och säker framtid

Datum: 25 juni
Tid: 13:00 - 13:45
Arrangör: Vinnova

För att klara de utmaningar vi står inför behöver vi både tänka nytt och göra annorlunda. Vi behöver våga satsa långsiktigt och ambitiöst på forskning och innovation, och samtidigt kunna jobba snabbt för att få fram nya lösningar och ställa om till ett hållbart samhälle.

Till eventet

Håller regeringen på att bygga ett annat Sverige?

Datum: 26 juni
Tid: 09:00 - 10:00
Arrangör: Akademikerförbundet SSR

Regeringen vill få ner kriminaliteten och förbättra integrationen. Kritiker menar dock att förslag som till exempel anmälningsplikt, säkerhetszoner, inre gränskontroll och möjlighet att återkalla medborgarskap kan komma att påverka långt större delar av samhället. Hur ska vi förstå de politiska förslag som nu läggs och genomförs utifrån det öppna, demokratiska och liberala samhälle som vi hittills byggt upp?

Till eventet

Barn och ungas grundläggande humanitära behov - en lägesbild av Sverige 2024

Datum: 26 juni
Tid: 12:00 - 12:40
Arrangör: Röda Korsets Ungdomsförbund, Svenska Röda Korset, Civilsamhällesarenan

Är Sverige ett land i kris? Det är tydligt att allt fler människor söker sig till civilsamhället för att få hjälp med grundläggande behov som mat, kläder och tak över huvudet.

Till eventet

Vad tycker de svenska partiernas ungdomsförbund i utrikesfrågorna?

Datum: 26 juni
Tid: 15:00 - 15:45
Arrangör: Utrikespolitiska Förbundet Sverige, Folk och Försvar

Hur bör Sverige utforma sin säkerhetspolitik? Hur tycker ungdomsförbunden att svenskt bistånd ska användas? Hur ser ungdomspartierna på vår tids viktigaste utrikes- och försvarspolitiska frågor?

Till eventet

Vad är vitsen med civilsamhället - förankring och förändringsarbete över gränser

Datum: 27 juni
Tid: 13:00 - 13:40
Arrangör: CONCORD Sverige

Världen över backar demokratin. Aktivister för jämställdhet, miljö och klimat hotas och begränsas. Regeringen säger sig värna civilsamhället men har på flera punkter försvårat för organisationer i Sverige att i partnerskap med organisationer runtom i världen verka för en rättvis och hållbar global utveckling.

Till eventet

Ortengrabben - samhällets mest utsatta?

Datum: 27 juni
Tid: 17:00 - 17:40
Arrangör: Organisationen MÄN

Samhället blir alltmer repressivt och det drabbar våra unga i förorterna hårt. Vistationszoner, vistelseförbud och rasprofilering. Hur svarar vi som samhälle på det? Kan vi bygga ett samhälle som visar omsorg istället för makt och våld?

Till eventet

Hur ser demokratitrenderna i världen ut supervalåret 2024?

Datum: 27 juni
Tid: 10:00 - 11:00
Arrangör: Uppsala universitet

Ökade konfliktnivåer och autokratiseringen fortsätter vara den dominerande trenden i världen. Även i en del etablerade demokratier tappar demokratin mark. Utvecklingen är oroande. Vad kan vi lära av historien och vad kan man säga om framtiden? 

Till eventet

Taggar

Agenda 2030 Bistånd & utveckling Demokrati Klimat & miljö Mänskliga rättigheter
Annons