5 möjligheter till hösten som är öppna för ansökan

Tips för dig som inte kom in på ditt första val eller som letar efter en plan B till hösten. Foto: Unsplash.
Plugga

11 juli kommer antagningsbeskedet för universitet och högskola. Har du kommit in på en utbildning och är på jakt efter något att göra bredvid studierna? Eller är du på reservlistan och letar efter en bra (eller kanske bättre) plan B?

Globalportalen tipsar om kurser och uppdrag du kan söka nu – för dig som brinner för globala frågor och ett rättvisare samhälle!

  • Läs en kurs på folkhögskola

Du kan fortfarande söka den ettåriga helfartsutbildningen Det goda livet på Dalslands folkhögskola, där du får lära dig om hållbar omställning. På Härnösands folkhögskola kan du läsa Fred, ickevåld, ledarskap på distans. På Färnebo folkhögskola kan du fortfarande söka kursen Grön omställning eller ny kolonialism?

  • Gå en fristående praktikkurs

Stockholms universitet erbjuder en yrkesförberedande praktik för dig som läser fristående kurser. Den är öppen för sen anmälan! Du som läst fristående kurser eller program och har ditt huvudområde inom humaniora kan gå kursen Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning på Göteborgs universitet. Sen anmälan öppnar 15 juli.

  • Gå en grundkurs på universitetet

Att läsa en fristående grundkurs på universitetet är ett bra sätt att prova på studentlivet och testa ett ämne. 15 juli öppnar flera grundkurser för sen anmälan. Till exempel Internationella relationer 1 på Stockholms universitet eller Mänskliga rättigheter 1 på Malmö universitet.

  • Jobba extra som värvare

Erikshjälpen letar just nu efter värvare! Att vara värvare är ett betalt uppdrag som går att kombinera med studier eller jobbsökande. Du hjälper en organisation hitta nya givare och får samtidigt erfarenhet att skriva på CV:t. Amnesty söker också telefonkommunikatörer på deltid.

Läs Globalportalens intervjuer om livet som värvare!

  • Kolla i vår platsbank

Just nu finns det flera lediga jobb att söka i Globalportalens platsbank som har sista ansökningsdag i augusti. Bland annat söker Röda Korsets Ungdomsförbund en verksamhetsutvecklare för ett vikariat.

Taggar

Kurser & utbildningar Volontär & utbyten
Annons