5 möjligheter till hösten som är öppna för ansökan

Foto: Mika Baumeister (@mbaumi), Unsplash.
Plugga

Andra antagningsbeskedet har kommit och hösten närmar sig. Har du kommit in på en utbildning och är på jakt efter något att göra bredvid studierna? Eller är du på reservlistan och letar efter en bra (eller kanske bättre) plan B?

Globalportalen tipsar om kurser och uppdrag du kan söka nu – för dig som brinner för globala frågor och ett rättvisare samhälle!

  • Gå en fristående praktikkurs

Stockholms universitet erbjuder en fristående praktikkurs för dig som läst samhällsvetenskap på universitetet. Den är öppen för sen anmälan!

  • Gå en grundkurs på universitetet

Att läsa en fristående grundkurs på universitetet är ett bra sätt att prova på studentlivet och testa ett ämne. Just nu är flera grundkurser öppna för sen anmälan. Till exempel Internationella relationer 1 på Stockholms universitet eller Mänskliga rättigheter 1 på Malmö universitet.

  • Läs en kurs på folkhögskola

Du kan fortfarande söka den ettåriga helfartsutbildningen Det goda livet på Dalslands folkhögskola, där du får lära dig om hållbar omställning. Från Sápmi till Spanien – Res och förändra världen på Färnebo folkhögskola är också öppen för ansökan! På Härnösands folkhögskola kan du läsa Fred, ickevåld, ledarskap på distans.

  • Jobba extra som värvare

Erikshjälpen, Naturskyddsföreningen och Amnesty letar just nu efter värvare! Att vara värvare är ett betalt uppdrag som går att kombinera med studier eller jobbsökande. Du hjälper en organisation hitta nya givare och får samtidigt erfarenhet att skriva på CV:t.

Läs Globalportalens intervjuer om livet som värvare!

  • Kolla i vår platsbank

Just nu finns det flera lediga jobb att söka i Globalportalens platsbank som har sista ansökningsdag i augusti. Bland annat söker PeaceWorks både en projektledare och en metodutvecklare till ett antirasistiskt projekt.

Taggar

Kurser & utbildningar Volontär & utbyten