5 möjligheter till hösten som är öppna för ansökan

Foto: Timo Stern, Unsplash.
Plugga

Andra antagningsbeskedet har kommit och hösten närmar sig. Har du kommit in på en utbildning och är på jakt efter något att göra bredvid studierna? Eller är du på reservlistan och letar efter en bra (eller kanske bättre) plan B?

Globalportalen tipsar om kurser och uppdrag du kan söka nu – för dig som brinner för globala frågor och ett rättvisare samhälle!

  • Sitt i en styrelse

Gör skillnad för lokalsamhället och få samtidigt praktisk erfarenhet av projektledning och föreningslivet!

Röda Korsets Ungdomsförbund söker styrelseledamöter i bland annat Lund, Linköping, Karlstad och Borlänge. I Stockholm söker kvinnojouren Fempowerment en kassör.

Kolla vilka andra föreningar som finns på din studieort. Kanske har Amnesty eller Utrikespolitiska förbundet en lokalförening?

  • Gå en fristående praktikkurs

Stockholms universitet erbjuder en fristående praktikkurs för dig som läst samhällsvetenskap på universitetet. Den är öppen för sen anmälan! Om du får en plats kan du till exempel söka utlandspraktik via Erikshjälpen.

  • Läs en kurs på folkhögskola

Du kan fortfarande söka den ettåriga helfartsutbildningen Det goda livet på Dalslands folkhögskola, där du får lära dig om hållbar omställning. Stad och land och Skogen: miljö, makt och motstånd på Färnebo folkhögskola är också öppna för ansökan!

  • Jobba extra som värvare

Amnesty, NaturskyddsföreningenErikshjälpen och Ordfront letar just nu efter telefonförsäljare och värvare! Att vara värvare är ett betalt uppdrag som går att kombinera med studierna. Du hjälper en organisation hitta nya givare och får samtidigt en värdefull erfarenhet att skriva på CV:t. 

Läs Globalportalens intervjuer om livet som värvare!

  • Sök till Fredsakademin

Vill utvecklas som ledare, lära dig mer om freds- och säkerhetsfrågor och diskutera dem med andra? Då ska du söka Fredsakademins utbildning i fred och ledarskap för att bli fredscoach – certifierad workshopledare i hållbar fred och säkerhet.

Taggar

Kurser & utbildningar Volontär & utbyten