4 tips till dig som vill komma igång med volontärandet

Volontär & Aktivism

Volontärer mår bättre tack vare sitt engagemang, visar en ny rapport från Volontärbyrån. Globalportalen tipsar om olika sätt att kick-starta ditt engagemang i höst! 

Volontärbarometern 2020 visar att folk som volontärar mår bättre och känner sig mindre ensamma. Många tycker också att volontärandet ger dom en push i arbetslivet och dessutom gör att man får nya kompisar. Wow! 

Hur kommer jag igång?

Det är inte ovanligt att vara sugen på att börja volontära men inte riktigt veta hur man ska komma igång. Här är fyra sätt att kick-starta ditt volontärande i höst!

  • Kolla vilka föreningar som finns på ditt gymnasium eller på din högskola

Det finns garanterat spännande föreningar där du pluggar! Att engagera sig genom plugget gör att du lär känna folk med liknande intressen som du samtidigt som du får lära dig nya saker. 

  • Dela ditt nördintresse med andra

Vill du engagera dig i en specifik fråga? Bli medlem i en organisation som jobbar med det du är intresserad av och bli aktiv i en medlemgrupp. Flera organisationer har nätverk på olika teman där du kan nörda ner dig i allt från asylpolitik till utrotningshotade arter.

Hitta en organisation

  •  Anmäl dig till ett digitalt seminarium

Vill du engagera dig, men vet inte riktigt hur eller i vilken organisation? Under corona ställer många organisationer om till digitala event. Kolla bland eventen i Globalportalens kalender och anmäl dig till ett digitalt seminarium. 

Till kalendern

  • Håll koll på Globalportalens platsbank

I Globalportalens platsbank hittar du lediga volontäruppdrag hos organisationer över hela Sverige! Scrolla runt och se om du hittar något som passar dig. 

Till platsbanken