Allvarlig ebolaepidemi i Guinea

Vi står inför en ebolaepidemi utöver det vanliga i Guinea, med åtta bekräftade ebolafall i huvudstaden Conakry och fler spridda sjukdomsfall på olika platser i landet.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Desmond och Mpho Tutu till Bokmässan i höst

Desmond Tutu och hans dotter Mpho Tutu kommer till Bokmässan i Göteborg den 25-28 september i år. De har tillsammans skrivit boken "Förlåtelse: De fyra stegen till helande för oss och vår värld".
nyhet
Act Svenska kyrkan

Japan: Åklagarens överklagan är psykologisk tortyr

Beslutet av de japanska åklagarna att överklaga beslutet att bevilja Hakamada Iwao en ny rättegång kommer bara att bidra ytterligare till den psykologiska tortyr han redan utsatts för i decennier, säger Amnesty International.
nyhet
Amnesty International

Klimatpressen ökar på världens länder

Den nya rapporten från FN:s klimatpanel IPCC ökar pressen på världens länder att åstadkomma ett globalt klimatavtal.
nyhet
Svenska FN-förbundet

Veckans organisation: Svenska FN-förbundet

nyhet
Svenska FN-förbundet

Kvinnoorganisation kräver stopp för sexuella trakasserier på universitet

När en kvinna vid Kairo-universitetet i Egypten blev sexuellt trakasserad av en grupp studenter på campus, beslöt kvinnorättsorganisationen ACT att gripa in. Nu ska de utbilda universitetets studenter om kvinnors rättigheter.
nyhet
Kvinna till Kvinna

Nordkorea: FN:omröstning ett steg i rätt riktning

En viktig FN-omröstning skickar tydliga signaler till den nordkoreanska regeringen att de ansvariga för brott mot mänskligheten måste ställas till svars, säger Amnesty International.
nyhet
Amnesty International

Lämna inte Rysslands demokrater i sticket

Den ryska demokratirörelsen behöver internationell solidaritet och en omvärld som ställer upp – inte en som håller en ”låg profil”, som Lena Jonson, docent och rysslandsforskare vid Utrikespolitiska institutet, förespråkar på DN Debatt den 27 mars. LO-TCO
nyhet
Union to Union

Att arbeta kvalitativt med jämställdhet i utvecklingssamarbetet

Just nu pågår en utvärdering på Svenska missionsrådet där vi försöker förstå bättre hur jämställdhet och religion påverkar det utvecklingsarbete som bedrivs i vårt nätverk. Tidigare lärandeutvärderingar har handlat om hiv och aids samt rättighetsperspektiv
nyhet
Svenska missionsrådet

92 procent av afghanerna stödjer det kommande presidentvalet

De flesta afghaner vill ha ett inkluderande och rättvist val för att kunna välja en legitim regering, enligt en färsk undersökning från Fefa (the Free and Fair Election Foundation of Afghanistan) som släpptes på onsdagen.
nyhet
Svenska Afghanistankommittén