Ryssland: Pussy Riotmedlemmar gripna

Tillslagen mot aktivister fortsätter i Sotji, varje dag kommer nya uppgifter. Nu senast har nio personer gripits, bland dem de två medlemmarna i Pussy Riot, Nadja Tolokonnikova och Marija Aljochina, som tidigare suttit fängslade för sina protester mot Puti
nyhet
Amnesty International

Kvinna till Kvinna får pris för arbete med kvinnors säkerhet

Den 18 februari tar Kvinna till Kvinna emot 2013 års FUF-pris för vårt arbete med att förbättra kvinnors säkerhet och levnadsvillkor. Annika Törnqvist, biståndschef på Kvinna till Kvinna, förklarar i en intervju vad som är speciellt med Kvinna till Kvinnas
nyhet
Kvinna till Kvinna

"Jag kan inte bara titta på"

nyhet
Läkarmissionen

FN:s säkerhetsråd måste agera mot brott mot mänskligheten

Förenta Nationernas säkerhetsråd måste öka trycket på Nordkorea och kräva att de förbättrar den fruktansvärda människorättssituationen i landet. Det säger Amnesty International efter att FN släppt en fördömande rapport.
nyhet
Amnesty International

Liten men högljudd grupp driver abortmotståndet

Sverige måste stå upp för sin abortlag. Det är lätt att tro att slaget en gång för alla är vunnet men så är inte fallet, skriver RFSU:s Kristina Ljungros.
nyhet
RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning

Irakiska aktivister lyfter kvinnors villkor i Genève

Vi nås ständigt av rapporter om ökat våld i Irak, med bombningar och dödliga attacker riktade mot civila. Men mitt i allt våld finns också människor som kämpar för fred och mänskliga rättigheter.
nyhet
Kvinna till Kvinna

Fondspara och låt hjärtat vara med

Om du väljer att spara i en hållbarhetsfond tar företagen ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. We Effect har fått drygt 120 000 kr till sin verksamhet tack vare Swedbanks Humanfond.
nyhet
We Effect

Ris till alla hjärtans rosor

Med sin kortfilm om rosproduktionen i Ecuador och dess konsekvenser hoppas Charlotta Nääs, Lars Thyresson och Maria Wallin att svenska folket tänker en vända till kring behovet av rosor.
nyhet
Latinamerikagrupperna

Minireningsverk räddar barns liv i Gaza

nyhet
UNICEF

Hopp om rättvisa för överlevare av krigsvåldtäkter

Från och med nu ska Kosovo genomföra konkreta insatser för att kvinnor ska bli delaktiga i beslut som rör fred och säkerhet, samt för att överlevare av sexuellt våld under kriget ska få rättvisa. Detta som ett resultat av att landet i slutet av januari ant
nyhet
Kvinna till Kvinna
Annons