Alkoholen oroar Afrikas ledare

Från och med april infördes strängare regler för alkoholförsäljning i Mocambique. Anledningen är att regeringen insett hur mycket alkohol skadar särskilt den unga befolkningen.
nyhet
IOGT-NTO-rörelsen

Kongolesisk organisation fördömer lagförslag mot homosexualitet

Homosexualitet är en känslig fråga i Kongo och det är många som till och med förnekar att det existerar. Nyligen presenterades ett lagförslag om att kriminalisera homosexualitet i landet, något som Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation CEDEJ-GL starkt
nyhet
Kvinna till Kvinna

Malakal – en spökstad

Striderna mellan regeringen och oppositionen har gjort Malakal vid Nilen i Sydsudan till en spökstad. Men alla lyckades inte fly – några blev kvar och bevittnade terrorn.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Veckans organisation: Erikshjälpen

nyhet
Erikshjälpen

Tusentals människor flyr striderna i staden Boguila

Omkring 7000 människors flydde ut i bushen efter att våldsamma strider utbröt i Boguila under fredagen. Människorna som inte flydde övernattade vid sjukhuset där Läkare Utan Gränser arbetar.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Krav på H&M när textilarbetare dödas

När H&M presenterade sin hållbarhetsrapport den 10 april fick företaget kritik för att de inte gör mer.
nyhet

FN måste få skydda västsaharierna mot övergrepp

FN måste få skydda västsaharierna mot övergrepp! skriver de nordiska länderna till FN:s säkerhetsråd i ett gemensamt brev.
nyhet

Guide för OECDs riktlinjer

OECDs riktlinjer för multinationella företag finns nu på svenska. - Det är en guide som ska användas, slog Loa Brynjulfsdottir, chef på LOs internationella enhet fast i inledningen av mötet.
nyhet
Union to Union

Framgångsrik utbildning om kvinnor, fred och säkerhet

Kvinna till Kvinnas och Indevelops utbildningsprogram om kvinnor, fred och säkerhet har visat sig vara framgångsrika. Till exempel sitter nu kvinnor med i fredsförhandlingarna i Sydsudan.
nyhet
Kvinna till Kvinna

Sverige tillkännager satsningar på 1,6 miljarder till vatten, sanitet och hygien

Förra veckan ägde det tredje globala högnivåmötet rum för Sanitation and Water for All i Washington DC. Sverige var för första gången representerade på mötet där representanter från olika länder och organisationer la fram konkreta åtaganden för att förbätt
nyhet
WaterAid