Historisk seger men materiell förlust

Agnes Nygren från Afrikagrupperna har träffat Petrus Brink i Sydafrika och pratar om den historiska lantarbetarstrejken som han var med och ledde för ett år sedan.
nyhet
Afrikagrupperna

WaterAid: Nytt samarbete ger 250 000 barn rent vatten, sanitet och hygienutbildning

H&M Conscious Foundation och WaterAid lanserar ett nytt globalt partnerskap för rent vatten och sanitet i skolor. Målet är att åstadkomma långsiktig förändring genom att påverka på global, regional och nationell nivå, samt att direkt nå en kvarts miljon av
nyhet
WaterAid

Queerfilmfestival attackerad i Sarajevo

I lördags stormade maskerade män en queerfilmfestival i Sarajevo och attackerade besökarna. Incidenten föregicks av en mediakampanj på internet, där bosnier uppmanades att bruka våld mot hbtq-personer.
nyhet
Kvinna till Kvinna

Barberaren i Kabul

Saxen smattrar som en kalasjnikov. Samspelet mella sax, kam och händer är perfekt. Snabbt och ytterst yrkesmässigt banar sig redskapen fram genom mitt hår. Anders Rosén från Svenska Afghanistankommittén berättar från Kabul.
nyhet
Svenska Afghanistankommittén

IOK måste ta ansvar för mänskliga rättigheter

Vinter-OS i ryska Sotji är i full gång. "Även om IOK vill vara politiskt neutralt kan man mycket väl ta ställning för mänskliga fri- och rättigheter", skriver Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic.
nyhet
Svenska FN-förbundet

Malaysia: Avrättning stoppad

Malaysias regering har stoppat en avrättning som skulle ägt rum i dag, det säger Amnesty International, men hundratals andra riskerar fortfarande att avrättas. Malaysiska myndigheter hade planerat Chadran Paskarans avrättning till i dag men efter protest
nyhet
Amnesty International

”Det här var mitt svåraste uppdrag”

Jessie Gaffric har just kommit hem från sitt fältuppdrag som samordnare för Läkare Utan Gränsers projekt på Community-sjukhuset i Bangui. Dit kommer de allvarligt skadade efter de återkommande striderna i området.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Våldet mot barnen i Syrien måste få ett slut

nyhet
UNICEF

Mukaras döttrar ska inte könsstympas

Trots det hårda trycket från omgivningen har Mukara bestämt sig. Hans tonårsdöttrar ska inte könsstympas och giftas bort, utan få gå färdigt skolan. Den 6 februari är Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning, ett ingrepp som utförs på tusentals ung
nyhet
PMU

Internationella dagen mot könsstympning

6 februari uppmärksammas internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. Könsstympning är en grov kränkning av flickors och kvinnors mänskliga rättigheter och ett allvarligt hot mot deras hälsa, välbefinnande och liv.
nyhet
Svenska FN-förbundet