Din tid bidrar till utveckling

Oavsett vad du gör just nu; pluggar, jobbar med en tuff deadline eller sitter och slösurfar, bidrar du till att svenskt bistånd ger resultat. Sida lanserar i dagarna en app där man kan se vad din tid går till då det gäller biståndsinsatser.
nyhet
Union to Union

Facklig organisering viktigt för migranter i Costa Rica

Den viktigaste frågan för att migrantarbetare inte ska utnyttjas är rätten att organisera sig fackligt. Det menar Stephanía Padilla Ugalde från facket Suntracs i Costa Rica som organiserar byggnadsarbetare från Nicaragua.
nyhet
Union to Union

SYRIEN: Läkare Utan Gränsers fem bortförda medarbetare släppta

Läkare Utan Gränser bekräftar att de fem medarbetare som fördes bort i Syrien i början av januari har släppts. Vi fördömer bortförandet som tvingat oss att permanent stänga ett sjukhus och två vårdcentraler i Jabal Akkrad-regionen i nordvästra Syrien och l
nyhet
Läkare Utan Gränser

Minoritetsgruppers röst vid potentiellt maktskifte i Indien

I Indiens pågående parlamentsval tippas det att Bharatiya Janata Party (BJP) kommer att vinna valet. BJP är känt för att vara ett hindunationalistisk parti. Det finns en risk att partiet kommer att införa lagar som diskriminerar minoriteters rättigheter.
nyhet
Svenska FN-förbundet

Låt internationella brottmålsdomstolen utreda Syrien

Över hundra organisationer kräver i ett uttalande att konflikten i Syrien blir en fråga för Internationella brottmålsdomstolen, ICC.
nyhet
Svenska FN-förbundet

Sudan: Gravid kvinna dömd till döden

Beslutet av den sudanesiska domstolen att döma en höggravid kristen kvinnan till döden genom hängning för "avfällighet" är avskyvärt, säger Amnesty International.
nyhet
Amnesty International

Bräckligt avtal om vapenvila i Sydsudan

Efter månader av strider i Sydsudan, som lett till att över en miljon människor har drivits på flykt, undertecknades den 9 maj ett avtal om vapenvila mellan president Kiir och f.d. vicepresidenten Machar. Nu är det upp till bevis, säger Moses Monday John,
nyhet
Kristna Fredsrörelsen

Nationalismen i Europa hotar kvinnors rättigheter

Sverigedemokraterna vill profilera sig som ett parti för kvinnor. Samtidigt ser vi hur nationalistiska partier i Europa på punkt efter punkt hotar de fri- och rättigheter som kvinnor har kämpat för i decennier. Idag lanserar Kvinna till Kvinna och Expo rap
nyhet
Kvinna till Kvinna

"Kyrkan spelar en avgörande roll för bestående fred i Sydsudan"

Fredsavtal har skrivits under av de stridande partnerna i Sydsudan, men läget är fortfarande kritiskt och en hungerkatastrof hotar. Kyrkan spelar en avgörande roll i att förankra freden både centralt och hos gräsrötterna, ett arbete som PMU stöder. En huma
nyhet
PMU

Sexuellt och familjevåld vanligt i Papua Nya Guinea

Tillsammans med det lokala hälsoministeriet i Papua Nya Guinea behandlar vi överlevande efter sexuellt våld och våld inom familjen och utbildar sjukvårdspersonal i hur man bemöter dem som drabbats.
nyhet
Läkare Utan Gränser
Annons