Du hittar det senaste om globala frågor här. Använd filtret för att sortera listan efter dina intressen!
Nu är listan filtrerad på kategorin ”Nyhet”. I filtret kan du lägga till och ta bort kategorier och taggar. Klicka här för att rensa filtret.

nyhet

”Det här är den värsta humanitära katastrof jag har upplevt”

5 mar 2014 av UNICEF
nyhet

Kvinnodagen: "Min generation kvinnor lever mer jämlikt "

Ngawang Tenzin är exiltibetan i Indien. Här berättar hon om hur det är att växa upp i en annan kultur än sin egen och hur livet är för henne som kvinna. Medan andra flickorna i lagade chapatti och diskade tallrikar så lärde Ngawang sig att boxas och läsa.
5 mar 2014 av IM Individuell Människohjälp
nyhet

Humanitär flyktingkris i Centralafrikanska republiken och grannländerna

Tusentals människor har de senaste veckorna flytt från våldet i Centralafrikanska republiken till grannländerna Tchad och Kamerun. Samtidigt är flera tusen människor fortfarande instängda i Centralafrikanska republiken och saknar tillgång till rent vatten,
5 mar 2014 av Läkare Utan Gränser
nyhet

Tonårsmammorna fastnar i hemmet

4 mar 2014 av Latinamerika.nu
nyhet

Varje dag är en akutsituation i Kongo-Kinshasa

Sedan 20 år befinner sig Kongo-Kinshasa i en humanitär och medicinsk nödsituation som dagligen drabbar befolkningen. I dag släpper Läkare Utan Gränser en rapport och uppmanar till omedelbara åtgärder.
4 mar 2014 av Läkare Utan Gränser
nyhet

Dödshot mot presidentkandidat i Colombia

Förra veckan utsattes partiet Unión patrióticas (UP) presidentkandidat Aida Avella för ett mordförsök när hon under arbetet med sin valkampanj reste i regionen Arauca i nordöstra Colombia.
4 mar 2014 av Latinamerika.nu
nyhet

KFUM Sverige stärker ungas röst i Ukraina

KFUM Sverige har arbetat med Ukrainska ungdomar i över 10 år för att stödja det civila samhället och vi följer med stor oro utvecklingen i landet.
4 mar 2014
nyhet

Veckans organisation: Kvinna till Kvinna

3 mar 2014 av Kvinna till Kvinna
nyhet

Kvinnodagen: Sverigepremiär för film om flickors rätt till utbildning

– Att investera i flickor är ett av de mest effektiva sätten att minska fattigdomen i världen, säger Anna Hägg-Sjökvist från Plan Sverige. På Kvinnodagen den åttonde mars är det Sverige-premiär för Girl Rising - om flickors rätt till utbildning. Filmen har
3 mar 2014 av Plan Sverige
nyhet

Till Ugandas president: Riv upp nya lagen

Svenska missionsrådet och Sveriges kristna råd uppmanar Ugandas president Yoweri Museveni att riva upp den nyinstiftade lagen som på ett helt oacceptabelt sätt kränker homosexuellas rättigheter.
3 mar 2014 av Svenska missionsrådet
Annons