Du hittar det senaste om globala frågor här. Använd filtret för att sortera listan efter dina intressen!
Nu är listan filtrerad på kategorin ”Nyhet”. I filtret kan du lägga till och ta bort kategorier och taggar. Klicka här för att rensa filtret.

nyhet

Tonårsmammorna fastnar i hemmet

4 mar 2014 av Latinamerika.nu
nyhet

Varje dag är en akutsituation i Kongo-Kinshasa

Sedan 20 år befinner sig Kongo-Kinshasa i en humanitär och medicinsk nödsituation som dagligen drabbar befolkningen. I dag släpper Läkare Utan Gränser en rapport och uppmanar till omedelbara åtgärder.
4 mar 2014 av Läkare Utan Gränser
nyhet

Dödshot mot presidentkandidat i Colombia

Förra veckan utsattes partiet Unión patrióticas (UP) presidentkandidat Aida Avella för ett mordförsök när hon under arbetet med sin valkampanj reste i regionen Arauca i nordöstra Colombia.
4 mar 2014 av Latinamerika.nu
nyhet

KFUM Sverige stärker ungas röst i Ukraina

KFUM Sverige har arbetat med Ukrainska ungdomar i över 10 år för att stödja det civila samhället och vi följer med stor oro utvecklingen i landet.
4 mar 2014
nyhet

Veckans organisation: Kvinna till Kvinna

3 mar 2014 av Kvinna till Kvinna
nyhet

Kvinnodagen: Sverigepremiär för film om flickors rätt till utbildning

– Att investera i flickor är ett av de mest effektiva sätten att minska fattigdomen i världen, säger Anna Hägg-Sjökvist från Plan Sverige. På Kvinnodagen den åttonde mars är det Sverige-premiär för Girl Rising - om flickors rätt till utbildning. Filmen har
3 mar 2014 av Plan Sverige
nyhet

Till Ugandas president: Riv upp nya lagen

Svenska missionsrådet och Sveriges kristna råd uppmanar Ugandas president Yoweri Museveni att riva upp den nyinstiftade lagen som på ett helt oacceptabelt sätt kränker homosexuellas rättigheter.
3 mar 2014 av Svenska missionsrådet
nyhet

Skicka observatörer till Ukraina nu!

Omvärlden måste ta fasta på Ukrainas önskemål om internationella observatörer, säger Svenska FN-förbundet inför Jan Eliassons resa till Ukraina.
3 mar 2014 av Svenska FN-förbundet
nyhet

Kvinnodagen: Hälften kvinnor i Nicaraguas regering

Nicaragua är ett av få länder i världen som har ungefär samma andel kvinnor och män i riksdagen. Det lägger grund för en könsmaktfördelning i landet, men ännu är det långt kvar tills kvinnor har samma förutsättningar som män i Nicaragua. Latinamerika.nu tr
3 mar 2014 av Latinamerika.nu
nyhet

Vi tvingas lämna tiotusentals patienter i Burma

Regeringen i Burma har beordrat den holländska sektionen av Läkare Utan Gränser att upphöra med all verksamhet i landet. Sektionen ansvarar för många viktiga projekt i landet. Vi är djupt chockade över detta ensidigt tagna beslut och mycket bekymrade att v
3 mar 2014 av Läkare Utan Gränser
Annons