Event arrangeras av Svalorna Indien Bangladesh

Vernissage: Systerskap i södra Indien

Tid:
Plats: Lava, Kulturhuset Stadsteatern våning 1, Stockholm
Arrangör: Svalorna Indien Bangladesh

I en samtid där mänskliga rättigheter motarbetas, antidemokratiska krafter breder ut sig och civilsamhällets utrymme minskar behöver vi inspiration och styrka. Kom och inspireras av systerskapet i södra Indien!

För ett halvår sedan kom vi hem från en praktik med organisationen Svalorna Indien Bangladesh, då vi reste runt i Indien för att följa upp det svenska biståndet och lära oss mer om hur organisationer i Indien arbetar för marginaliserade gruppers rättigheter.

Under våra resor kom vi i kontakt med flera organisationer och aktivister som arbetar med att stötta och stärka kvinnor i sitt samhälle och runt om i landet. Nu vill vi dela med oss av deras styrka, engagemang och kunskap!

Välkommen på vernissage

Under invigningen av utställningen bjuder vi in till mingel och samtal. Där kommer vi att berätta mer om organisationer och personer som vi har träffat, deras arbete och syn på organisering för kvinnors rättigheter.

I Svalornas och utlandspraktikanternas tematidning Perspektiv, som delas ut under vernissagen, får du ta del av fler porträtt och historier om kvinnorättsaktivister från norra Himalaya till Indiens sydligaste delar. Vi bjuder på tilltugg och svarar gärna på frågor, funderingar och tankar.

Vernissage 19 oktober kl 17.00-18.00
Fotoutställningen pågår från den 19 oktober till den 5 november
Plats: Lava, Kulturhuset Stadsteatern våning 1
RSVP: Till Facebookeventet 

Varmt välkommen!
Julia Örtegren och Sofia Karlsson