Event arrangeras av Svenska FN-förbundet

Utbildningsdag om minröjning

Tid:
Plats: Lunnagårdsvägen 2, Eksjö
Arrangör: Svenska FN-förbundet

Välkommen på utbildningsdag om minröjning!

Under dagen får du lära dig mer om FN:s, Svenska FN-förbundets och Försvarsmaktens arbete kring minor och minröjning. Vi kommer att berätta om läget i världen, om hur FN arbetar på olika sätt för att skapa en tryggare värld, samt om hur Projekt Minor bidrar till skillnad i fält.

Du kommer även få höra mer om Försvarsmaktens arbete och om hur Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (SWEDEC) arbetar. SWEDEC är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppdrag inom minröjning. De arbetar huvudsakligen med utbildning, utveckling och operativt stöd inom totalförsvaret.

Utbildningen passar utmärkt för dig som är intresserad av Svenska FN-förbundets Projekt Minor och vill få en bredare och fördjupad förståelse för det internationella och nationella arbetet mot minor.

Utbildningsdagen är öppen för medlemmar i Svenska FN-förbundet samt för elever och lärare från FN-skolor. Antalet platser är dock begränsat så anmäl dig gärna i god tid.

Tid: 10.00-16.00

Plats: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum

Kostnad: Utbildningen är gratis och Svenska FN-förbundet bjuder samtliga deltagare på lunch och eftermiddagsfika. Du kan ansöka om upp till 1000 kr i reseersättning. Eventuellt boende står deltagaren för själv.

Anmälan: Intresseanmälan är bindande och görs senast den 28 april via detta formulär. Besked om du fått plats på utbildningen skickas till samtliga deltagare under v. 18.

Kursledare: Pernilla Bergström och Terese Johansson, Svenska FN-förbundet