Event

Reclaim Pride - Festival 2019

Tid:
Plats: Världskulturmuseet, Göteborg

SAVE THE DATE! 50 år efter Stonewall-upproret välkomnar Reclaim Pride till en festival som minns hbtqia-rörelsens rötter. En plats där inte storföretag, politiska partier, myndigheter eller ordningsmakt tillåts sätta agendan. En plats av queers, för queers.

BLI MED OCH SKAPA FESTIVALEN!

VOLONTÄR/TOLK: reclaimpridetrygghet@gmail.com
ANMÄL PROGRAM: reclaimpridescen@gmail.com
FANZINEANMÄLAN: reclaimpridefanzine@gmail.com
ALLMÄNNA FRÅGOR: reclaimpridegbg@gmail.com
MEDIAKONTAKT: reclaimprideexternkom@gmail.com
ANMÄL KONST: reclaimkonst@protonmail.com
SWISHKAMPANJ: https://www.facebook.com/events/2281731118736730/

Reclaim Pride vänder sig till de queers som är kritiska till kommersialiseringen av pridefestivaler, till de som får hjärtat i halsgropen av polisens närvaro i Regnbågsparken och till de som inte känner sig välkomna på West Pride eller Stockholm pride när en majoritet av utställarna inte är hbtq-organisationer.

Vi ser att utvecklingen mot allt mer kommersiella pridefestivaler gör att hbtqiapersoners frågor prioriteras bort för att locka sponsorer. Reclaim Pride är antikapitalistiskt, alltså välkomnar vi bara de som på riktigt bryr sig om hbtqia+ personers rättigheter utan att en myndighets-, parti-, eller företagslogga behöver synas.

Vi vänder oss också mot att polisen och politiska partier – som gång på gång röstar emot hbtq-personers intressen eller gör sig starkt synliga i brottsstatistiken mot hbtq-personer och rasifierade – oreflekterat bjuds in till prides och prideparader.

Reclaim Pride finns för att det behövs. Reclaim Pride skiljer sig från West Pride, Stockholm pride och andra reklamprides genom att tillämpa platt organisering och en intersektionell analys med målet att ha en platt struktur utan hierarkier och pinkwash, en festival av queers för queers.

Reclaim Pride minns var priderörelsen har sina rötter – i upplopp mot polisens våld mot hbtqia-personer, ledda av ickevita transpersoner. Pride-rörelsen började som en kamp. Pride är fortfarande en kamp. Det är dags att reclaima den!

Ledord:

- Reclaim Pride är ett fristående nätverk för och av hbtqia+personer.
- Reclaim Pride är en gräsrotsrörelse och tillämpar platt organisering och decentralisering av makt.
- Reclaim Pride är antikapitalistiskt och har alltså inget vinstintresse samt är kritiskt till kommersialiseringen av pride-rörelsen.
- Reclaim Pride ser att olika typer av maktstrukturer och förtryck hänger samman och strävar efter att motverka detta.

Program, detaljer om tillgänglighet & engelska on the way! Bjud in alla dina queers! Reclaim Pride är gratis!

Du hittar Facebook-eventet här!