Event arrangeras av Act Svenska kyrkan

Mötesplats: Göra skillnad 2022

Tid:
Plats: Uppsala Konsert & Kongress , Uppsala
Arrangör: Act Svenska kyrkan

I höst är det äntligen dags för Göra skillnad 2022! Helgen den 1–2 oktober fyller vi återigen Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang.  

Göra skillnad är en mötesplats för engagerade för Act Svenska kyrkan från hela Sverige. Alla som vill vara med i gemenskapen är välkomna! Du som redan är engagerad eller du som är nyfiken på att bli, du som är ideell, förtroendevald, diakon, präst, kyrkoherde, kommunikatör, pedagog, konfirmandlärare, kyrkvaktmästare, Ageravolontär, engagerad i syföreningen… Alla är välkomna! 

Kom och möt några av Act Svenska kyrkans partner, mingla med andra engagerade, lyssna på spännande föredrag och delta i kreativa workshoppar. Det blir två dagar späckade med inspiration, engagemang, musik, gudstjänst och gemenskap!  

Årets tema på Göra skillnad är ”Under samma himmel”. Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Men beroende på var vi föds ser verkligheten olika ut. Det kan vi aldrig acceptera.

Under lördagen är berättelser direkt från Act Svenska kyrkans partner i fokus. Vi får ta del av gemensamma utmaningar och lyssna till exempel på hur vårt arbete gör skillnad. Det kommer bland annat handla om att synliggöra vilka strukturer som står i vägen för utveckling, hur vi tillsammans kan utmana dessa och flytta makten närmare rättighetsbärarna. Det blir föreläsningar, seminarium och workshoppar. På kvällen blir det en festlig middag där vi kommer utse Årets Changemaker i Sverige.

På söndagen vänder vi blicken mot allt fantastiskt arbete som görs här hemma i Sverige för att skapa engagemang och öka insamling i församlingar, pastorat och stift. Vi kommer samman som rörelse och funderar på vad det egentligen är för frågor som vi vill driva tillsammans som engagerade för Act Svenska kyrkan – vilken förändring vill vi vara med och påverka framåt i våra sammanhang lokalt, nationellt och internationellt? Här hoppas vi på utmanande tankar och visioner! Det blir panelsamtal, inspirerande seminarium och så avslutar vi på topp genom att fira gudstjänst tillsammans. (Fullständigt program kommer att delas längre fram.)

Anmäl dig här senast 31 Augusti