Event

Malmö Queer Film Festival: WorldPride Edition (12-22/8)

Tid:
Plats: Biograf Panora , Malmö

Varmt välkomna till den största queer filmfestivalen som någonsin ägt rum i Sverige. Nu släpper vi programmet!

Över 35 olika organisationer presenterar i ett kreativt samarbete 46 föreställningar, varav hittills 15 kommer med efterföljande samtal. Ett mångfasetterat filmprogram med tematisk mångfald och film från hela världen, med allt från historiska odysséer och ikoniska klassiker till samtida politiska och sociala utmaningar med fokus på bland annat mänskliga rättigheter, rasifiering och intersektionalitet. Och på det, mycket relationer, sex, kärlek, glamour och underbar galenskap.

I stort sett samtliga titlar är prisade på världens filmfestivaler och det är Malmöpremiär för de flesta av filmerna samt även flera Sverige- & Nordenpremiärer och någon världspremiär.

Panora arbetar kontinuerligt med queer filmer, event & festivaler och vi tror på kultur som ett redskap för förändring. Programmet är producerat av oss själva i samarbete med en stor mängd organisationer och individer, då vi vill lyfta fram kultur och konst under World Pride. Och då manifestera en mängd olika HBTQI+ berättelser som både roar och oroar från det outtömliga spektrat av identiteter, sexualiteter, erfarenheter och viljor, vilka alla har rätt att ta plats i det globala offentliga rummet.

Program, arrangörer, biljetter och övrig info.

Till Facebook-eventet!