Event arrangeras av Färnebo folkhögskola

Kurs: Lokalekonomi och förändringsarbete för nyfikna

Tid:
Plats: Färnebo Högskola/ Digitalt
Arrangör: Färnebo folkhögskola

Visste du att det finns minst 138 sätt att skapa mer hållbara och demokratiska lokalsamhällen? I den 5 veckor långa distanskursen lär du dig mer om detta. 

Kursen som startar 15 maj och avslutas 18 juni, vänder sig till dig som är ideellt engagerad i din ort, aktiv i ett samhällsengagerat företag eller professionellt verksam inom lokal utveckling.

I kursen lär du dig att uppmärksamma möjligheter som finns just på din ort. Du skaffar dig ”lokalekonomiska glasögon” och lär dig uppskatta potentialen för nya verksamheter och företag inom tex energi-, mat-, kultur- och tjänstesektorn.

Under denna femveckorskurs får du arbeta med den fiktiva orten Läckbo som vi analyserar tillsammans. Vi tittar på vilken information vi behöver för att förstå både de problem och de utvecklingsmöjligheter som finns, samt hur vi kan fördjupa vår förståelse av orten.

Kursupplägg: 

Kursen består av tre digitala möten samt två fysiska träffar där du får bekanta dig med och diskutera kring olika exempel på lokal utveckling. Kursen är på 50 % studiefart för möjligheten att kombineras med studier och arbete. 

Sista ansökningsdatum är 24 april.