Event arrangeras av Svenska FN-förbundet

Hur är det att göra praktik i Georgien och Tanzania?

Tid:
Plats: ABF-huset, Palmesalen, Stockholm
Arrangör: Svenska FN-förbundet

Är du intresserad av att göra utlandspraktik? Vill du lära dig mer om svenskt utvecklingssamarbete och arbetet för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och för en hållbar utveckling? Eller är du intresserad av Tanzania och Georgien? Varmt välkommen på Svenska FN-förbundets event på ABF-huset torsdagen den 22:a augusti!

Det här är ett unikt tillfälle för dig att träffa tidigare utlandspraktikanter och lära dig mer om vårt internationella praktikantprogram och utvecklingssamarbete samt passa på att ställa frågor.

Svenska FN-förbundet erbjuder varje år internationell fältpraktik på systerförbunden i Armenien, Georgien och Tanzania.
Gästtalare för kvällen är Jane-Ange Musekura och Maria Pettersson som varit 4 månader i Tanzania respektive Georgien. Moderator är Mikaela Engwall som jobbar på FN-förbundet som internationell programhandläggare samt är ansvarig för praktikantprogrammet. Det kommer att bjudas på kaffe/te och vegetariska wraps.

Jane-Ange är 23 år och har läst kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. På FN-förbundet i Tanzania, som praktikant inom kommunikation och projektplanering inom Agenda 2030 och de globala målen för en hållbar utveckling, har hon fått praktisk erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete. Jane-Ange kommer bland annat att berätta om vikten av ett inkluderande perspektiv på Agenda 2030 och ungdomsaktivism.

Maria är 26 år och har läst en kandidatexamen i statsvetenskap vid Glasgows universitet, samt en masterexamen i hållbar utveckling vid Londons universitet. På FN-förbundet i Georgien har hon främst jobbat med ett demokratiseringsprojekt för att stärka mänskliga rättigheter och civilsamhället, med unga som främsta målgrupp. Maria kommer bland annat att berätta om situationen i Georgien och vikten av fredliga och inkluderande samhällen.

Agenda för kvällen:

18:00 Mingel och wraps
18:15 Jane-Ange Musekura
19:00 Maria Pettersson
19:45 Panelsamtal och frågor
20:00 Avslutning

Plats: ABF-huset, Palmesalen
Tid: 18:00-20:00
Anmälan: Ingen föranmälan krävs. Vi ses där!

Du hittar Facebook-eventet här!