Event

Framtidens integration 2021

Tid:
Plats: Fryshuset, Stockholm/Digitalt

För sjunde året i rad ägnar vi en dag åt Sveriges framtida integrationsarbete, i år på temat “Unga vuxna på väg ut i arbetslivet”. Denna gång i samarbete med Axel Johnson, Fryshuset och mucf.

Det finns en kraft, vilja och kompetens bland unga vuxna med
utländsk bakgrund, men de möter ändå hinder att komma in på arbetsmarknaden. Under årets konferens fördjupar vi oss i vad det beror på och framförallt vad vi kan göra för att ändra på det.

Tillsammans med unga vuxna på scen ställer vi frågor om hur aktörer från näringslivet, civilsamhället och offentlig sektor tillsammans kan verka för att lättare få in unga vuxna med utländsk bakgrund i arbetslivet. Vad behöver de för att få det första jobbet? Hur jobbar arbetsgivarna med att ta tillvara deras kompetens och vad kan arbetsgivarna vinna på en arbetsplats där alla är välkomna? Vilka är de goda exemplen vi kan lära oss av? Vilket ansvar tar politikerna för att underlätta första stegen in i arbetslivet?

Konferensen är indelad i fyra pass:
• Unga vuxnas egna perspektiv
• En arbetsplats där alla är välkomna
• Det goda exemplet
• Den politiska viljan

Läs mer om programmet, lär känna panelisterna och anmäl ditt intresse här. Konferensen kommer också sändas live på Fores Youtube.

Fores, i samarbete med Axel Johnson, Fryshuset och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (mucf), vill hälsa dig varmt välkommen! 

Till Facebook-eventet!