Event

FN-bion presenterar: Interdependence

Tid:
Plats: Birger Jarlsgatan 37, Zita Folkets Bio, Stockholm

Den 18 februari kl. 18.00 visar FN-bion INTERDEPENDENCE: en dokumentär från 2019 bestående av 11 kortfilmer om klimatet av filmskapare från Marocko, Island, Portugal, Schweiz, Afghanistan, Tchad, Kina, Indien, Brasilien, Italien och Nya Zeeland.

Två månader efter FN:s klimatmöte COP 25 i Madrid och en månad in i FN:s Decade Of Action vill FN-bion uppmana till fortsatt ökad kännedom och agerande för att bekämpa klimatförändringarna. Decade of Action innebär att vi nu endast har tio år på oss att genomföra Agenda 2030 med de 17 Globala målen.

Dokumentärens 11 kortfilmer återspeglar de sammanflätade relationer som finns mellan de samhällen som människan har skapat och jordens naturliga miljö, som förvärras av klimatförändringarna. Filmerna tar upp olika dimensioner av klimatförändringarna och hintar till potentiella lösningar. De 11 filmskaparna från olika delar av världen har valts ut för sina väletablerade konstnärliga egenskaper och deras starka åtagande att ta itu med frågor och teman relaterade till miljö och klimatförändringar.

Filmvisningen kommer att åtföljas av ett panelsamtal om klimatet och en värld i förändring. Det kommer också finnas utrymme att ställa frågor från publiken.

Panelister:

Marc Gordon, Head of the Global Risk Analysis and Reporting Unit at the United Nations Office for Disaster Risk Reduction (UNDRR)
Tove Ahlström, CEO Global Utmaning
Isabel Baudish, Course Coordinator at the Center for Environment and Development Studies, Uppsala University

FN-bion är ett samarbete mellan FN:s utvecklingsprogram (UNDP) och FN:s informationskontor (UNRIC).

Det är gratis att se filmen och lyssna till panelsamtalet, men registrering krävs via denna länk! 

Eventet kommer att vara på engelska.