Event

Ett Europa för alla: demonstration i Stockholm

Tid:
Plats: Sergels torg, Stockholm

Skiftet bjuder in till en stor demonstration med talare, artister, organisationer, poeter och god stämning för ett rättvist Europa mot rasismen!

På söndagen den 19 maj 2019 kommer hundratusentals människor i hela Europa och Sverige gå ut på gator och torg tillsammans för Europas framtid och mot rasismen. Vi samlas i Stockholm på Sergels torg kl. 13.00.

Efter programmet går demonstrationen till Humlegården där vi avslutar tillsammans. Ta gärna med picknick!

Valet till Europaparlamentet 24-26 maj kommer avgöra framtiden för den Europeiska Unionen. I Europa pågår idag protester och strejker för klimatet, för mänskliga rättigheter och för rättvisa. Men samtidigt sprider sig rasismen; skapar splittring mellan grannar och arbetskollegor, ställer flyktingar i skottgluggen för människors frustration och sopar viktiga problem under mattan. När rasistiska förklaringar biter sig fast minskar möjligheterna att rädda klimatet och skapa ett rättvisare samhälle.

Därför uppmanar vi alla EU-medborgare att rösta i valet till Europaparlamentet från 23:e till 26:e maj! För att skydda solidariteten och demokratin i Europa måste vi stå upp mot rasism. I dessa tider när egoism alltmer blir normen är det viktigare än någonsin att visa solidaritet när vi försvarar demokratin och rättsstaten över nationsgränserna.

Mobiliseringen är partipolitiskt oberoende, men talare från progressiva partier är välkomna att föra fram sin bild av framtidens Europa.

Medverkande grupper: Skiftet, Jordens Vänner, Momentum, Klimataktion, Tillsammansskapet, #MERmänsklighet

Läs mer och följ uppdateringar på Facebook-eventet