Event arrangeras av Emmaus Stockholm

#cirkulärjul - Julklappsbord

Tid:
Plats: Peter Myndes Backe 8, Södermalm, Stockholm
Arrangör: Emmaus Stockholm

Julen är den högtid på året som belastar klimatet mest. Nu startar vi på Emmaus Stockholm den årliga kampanjen #Cirkulärjul eftersom vi ser att det är viktigare än någonsin att vi ändrar våra konsumtionsmönster.

Julklappsbord

Emmaus Stockholm deltar på julmarknaden Schysst Jul för att informera om hållbara alternativ och erbjuda fair trade-produkter till försäljning. Schysst Jul är en plattform för rättvisemärkta och ekologiska produkter med tanke på människa, djur och miljö. Genom att handla på julmarknaden stöttar du även en rad ideella organisationer.
Datum: 7/12
Tid: 11:00 - 17:00
Plats: Emmaus Stockholm, Peter Myndes Backe 8, vid Slussen.

Om #cirkulärjul

Trots att vi är väl medvetna om konsumtionens negativa klimatpåverkan, är Handelns utredningsinstituts prognos att den svenska julhandel kommer öka med 3 procent i år jämfört med föregående år och landa på 79,8 miljarder kronor.

Emmaus Stockholm arrangerar kampanjen #CirkulärJul för andra året i rad eftersom det nu är viktigare än någonsin att vi alla ändrar vårt tankessätt och satsar på hållbara och cirkulära alternativ, inte minst under julen – den högtid som belastar klimatet mest.

Genom kampanjen uppmuntras konsumenter att tänka till och ta vara på det som redan finns istället för att handla nyproducerat. Genom konkreta exempel inspirerar vi till ett mer hållbart julfirande för de som firar jul.

Du hittar Facebook-eventet här!