Event arrangeras av Vardagens civilkurage

Bli klimatsamtalstränare – gå Klimatpratas utbildning!

Tid:
Plats: Digitalt
Arrangör: Vardagens civilkurage

Vi söker framtida tränare i klimatsamtal för Klimatprata – är det du?

Vardagens civilkurage arrangerar genom sitt projekt Klimatprata en utbildning för framtida klimatsamtalstränare. Utbildningen kommer ske online på zoom under en kväll och två heldagar.

Vad:
Under utbildningen tränar vi på att designa och hålla i övningar som hanterar klimatförnekelse, apati och pessimism, klimathärskartekniker, greenwashing, faktafetischism, splaining (med mera). Vi kommer utveckla färdigheter i hur vi kan tränga undan normer och diskurser som legitimerar eller möjliggör förstöring av jorden (så som normer kring konsumtion och slit-och-släng). Genom samtalstekniker kommer vi träna på att i ersätta dessa normer med mer miljövänliga normer.

Vem:
För dig som har deltagit på någon av våra träningar genom Vardagens civilkurage eller Klimatprata och som nu själv vill bli tränare i klimatsamtal.

Har du inte gått på träning men är intresserad av utbildningen? Under hösten arrangerar vi flera träningar på olika orter men också digitalt – anmäl dig till någon av våra träningar bums!

Efter utbildningen förväntas du att hålla i minst 4 träningar under året (fysiska eller digitala).

När:
Introduktionskväll den 23/8 kl. 17-19:30
Heldag den 26/8 kl. 9-16
Heldag den 4/8 kl. 9-16

Som en del av träningen kommer du hålla en träning tillsammans med en erfaren tränare, som ett praktikpass. Det kommer vara någon gång veckorna efter utbildningshelgen och är en del av utbildningen!

Tiderna är preliminär och kan komma att uppdateras. Digitala träffar före och efter utbildningen kan tillkomma.

Intresseanmälan
Skicka in din intresseanmälan för att bli samtalstränare och delta på utbildningen.

Max antal deltagare är 10 personer. Vi prioriterar deltagare som kommer kunna hålla i träningar på sina orter eller digitalt under 2021, samt som kan delta i hela utbildningen.