Event

Bio Global: Kapernaum - förhandsvisning!

Tid:
Plats: Bio Rio, Stockholm

Välkommen på förhandsvisning av Oscarsnominerade Kapernaum!

Bio Global

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka vår medvetenhet om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som konflikt, fattigdom och diskriminering. De kan hjälpa oss att se och förstå världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Bio Global är ett samarbete mellan Globalportalen, Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Bio Rio som under våren visar två tankeväckande filmer, Kapernaum och Birds of Passage (17/4). Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med inbjudna gäster, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.

Kapernaum

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land.

Libanons officiella Oscarsbidrag Kapernaum gör ett segertåg över världen – alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Kapernaum fick jurypriset vid filmfestivalen i Cannes, och manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

Gratis biljetter

Det är fri intré - säkra din plats genom att maila till osa@biorio.se (begränsat antal platser) 

OBS! Fullbokat, men går att ställa sig i väntelista

Samtal efter filmen

Efter filmen samtalar vi om situationen för barns rättigheter i Libanon, hur detta avbildas i filmen och vad som görs – och kan göras – för att förbättra levnadsvillkoren för barn i sviktande stater. Samtalet pågår i ca 30 minuter.

Samtalsledare:
Johan Gärde, religionssociolog och Mellanösternexpert med lång erfarenhet från Libanon.

Samtalsgäst:
Agnes Björn, enhetschef för policy och tematik på barnrättsorganisationen Plan International Sverige.

Välkommen att fortsätta samtalet i bistron fram till kl 22!

Till Facebookeventet