Volontär av ActionAid

Volontärarbete med Global Contact

Med Global Contact får du möjligheten att arbeta som volontär i världens mest intressanta regioner – en upplevelse du bär med dig resten av livet!

Global Contact är ett reseprogram inom ActionAid International. Det är ett icke-vinstdrivande program som varje år skickar 800 unga och vuxna ut i världen för att arbeta med ActionAid Internationals mission om att bekämpa orättvisor och den globala fattigdomen. Några väljer att göra volontärarbete, andra spenderar en tid på en av våra folkhögskolor i Asien, Latinamerika, Afrika eller Mellanöstern.

Som frivillig utomlands kommer du att göra en skillnad för de människor du arbetar med och skapa livslånga vänskaper. Du reser tillsammans med andra unga från Norden, som precis som dig vill hjälpa, påverka och lära sig av en annan kultur.

Vilken typ av volontärarbete vill du göra?

Vi erbjuder olika typer av arbetsuppgifter. Du kan undervisa på en skola i Kenya, arbeta med barn på Sri Lanka, arrangera sportaktiviteter på Guatemalas berg, arbeta med utrotningshotade djur i Ecuador eller en politisk organisation i Palestina. Här kan du se alla olika arbetsmöjligheter och välja de, som passar dina intressen och kompetenser bäst.

Oberoende vart du väljer att resa som frivillig, kommer du att få unika upplevelser då du blir nära med människor från andra sidan världen och plötsligt känner dig hemma i en annan kultur.

Res utomlands som frivillig - få en månad på en folkhögskola på köpet!

Vi har flera års erfarenhet av att skicka volontärer utomlands och därför vet vi hur viktigt det är, att man är grundligt förberedd inför kommande utmaningar. En månads förberedande folkhögskola ger både dig och organisationen du arbetar hos, de bästa möjliga förutsättningarna för ett lyckat utbyte.

Vi har skräddarsytt ett program, som ger dig de redskap du behöver för en lyckad vistelse. En kombination av undervisning, utflykter och workshops ger dig:

  • En mjuk landning innan du skall bo hos en lokal värdfamilj
  • En god introduktion till den främmande kulturen
  • Övning och erfarenhet av frivilligt arbete
  • Ett stort gäng nya vänner som brinner för samma saker som du!

Låter det som något för dig?

Läs mer på Global Contacts hemsida!

Annons