Volontär av Röda Korset

Röda Korset söker hållbarhetsambassadörer

Vi söker dig som tillsammans med oss vill skapa ett hållbare organisation och en hållbarare värld. Svenska Röda Korset har sedan 2016 drivit projektet hållbarhetsambassadörer där frivilliga träffar lokala föreningar, deltar i event och samordnar kampanjer för en hållbarare värld. Hållbarhetsambassadörerna finns över hela Sverige och samverkar med övriga ambassadörer i sin region. Totalt finns 10 regioner och i dagsläget 23 ambassadörer. Ambassadörerna träffas fyra gånger om året för att byta erfarenheter och få utbildning i frågor som berör hållbar utveckling.

Uppdraget är inte knutet till någon ort så resor kan förekomma. Vi söker dig som är driftig, kan ta egna beslut, brinner för hållbarhet och har en god förmåga att kommunicera med människor i olika åldrar och av olika bakgrunder. Du ska kunna hantera mejl och vara tydlig i din kommunikation.

Specifika önskemål eller information: 

Du ska vara intresserad av hållbarhet och vilja lära dig mer men ingen utbildning krävs. Språkkunskaper samt tidigare erfarenheten av att vara frivillig är en bonus men inte nödvändighet.

Minimiåtagande: 

Målsättningen är att vara ambassadör till sommaren 2020.

När och var genomförs uppdraget: 

Du reser inom din region och ett fåtal gånger längre. Uppdraget tar några timmar i månaden, vissa veckor mer intensiva än andra.

Hitta din stad och anmäl ditt intresse via länkarna:

Hållbarhetsambassadör Åre

Hållbarhetsambassadör Östersund

Hållbarhetsambassadör Piteå

Hållbarhetsambassadör Karlstad

Hållbarhetsambassadör Linköping

Hållbarhetsambassadör Jönköping

Hållbarhetsambassadör Eskilstuna

Hållbarhetsambassadör Umeå

Hållbarhetsambassadör Luleå

Hållbarhetsambassadör Göteborg

Hållbarhetsambassadör Malmö

Annons