Volontär av Röda Korset

Röda Korset söker frivillig till sommarläger, 24-29 juni


Lägerverksamhet för familjer med migrationsrelaterad stress alternativt PTSD

Kort om uppdraget

Du planerar och organiserar deltagarnas aktiviteter. Även köksarbete och städning ingår. Du leder ett team som har hand om alla förekommande uppgifter på ett läger.

Uppdraget är ideellt.

Uppdragsbeskrivning

Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö driver sedan 2010 stödverksamheter för patienternas barn. För tionde året i rad anordnar vi sommarläger på en lägergård utanför Hässleholm i Skåne. Under lägret vill vi ge hela familjen ett avbrott från sin vardag och låta dem prova på massa roliga aktiviteter tillsammans med frivilliga från Röda Korset.

Som frivillig engagerar du dig ideellt och ingen ersättning ges annat än för reskostnader inom Skåne. Mat, boende och aktiviteter är gratis under lägerperioden.

Du som söker ska tycka att sommarläger med lek, bad, pyssel, bakning, grillning, skattjakt och disco med dans hela kvällen låter som ett perfekt sätt att tillbringa sommaren på! Utöver det ska du vara en trygg person med ett stort hjärta.

Ingen speciell utbildning krävs utan all nödvändig kunskap ges under utbildningshelgen den 8-9 juni på en lägergård strax utanför Malmö.

Praktiska detaljer

LÄGERLEDARE UNDER FAMILJELÄGER 24 – 29 juni.

Ledargruppen på ca 12 frivilliga kommer tillsammans med föräldrarna som deltar ansvara för att ta hand om barnen. Samt planerar och genomför de aktiviteter som finns under lägret för både barn, föräldrar och hela familjen tillsammans. Den 24 juni är en förberedelsedag för enbart ledare, familjerna anländer den 25 juni.

Tidigare erfarenhet av barn-/ungdomsverksamhet är meriterande.

Du ska ha fyllt 18 år.

Körtkort är meriterande.

För frågor, kontakta: josefin.aldegren@redcross.se

Anmäl ditt intresse via Röda Korsets frivilligportal!

Annons