Volontär av Röda Korset

Röda Korset söker frivillig till sommarläger, 17-22 juni


Lägerverksamhet för barn till föräldrar med migrationsrelaterad stress alternativt PTSD

Kort om uppdraget

Du planerar och organiserar deltagarnas aktiviteter. Även köksarbete och städning ingår. Du leder ett team som har hand om alla förekommande uppgifter på ett läger.

Uppdraget är ideellt.

Uppdragsbeskrivning

Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö driver sedan 2010 stödverksamheter för patienternas barn. För tionde året i rad anordnar vi sommarläger på en lägergård utanför Hässleholm i Skåne. Under lägret vill vi ge barnen ett avbrott från sin vardag och låta dem prova på massa roliga aktiviteter tillsammans med frivilliga från Röda Korset.

Som frivillig engagerar du dig ideellt och ingen ersättning ges annat än för reskostnader inom Skåne. Mat, boende och aktiviteter är gratis under lägerperioden.

Du som söker ska tycka att sommarläger med lek, bad, pyssel, bakning, grillning, skattjakt och disco med dans hela kvällen låter som ett perfekt sätt att tillbringa sommaren på!Utöver det ska du vara en trygg person med ett stort hjärta.

Ingen speciell utbildning krävs utan all nödvändig kunskap ges under utbildningshelgen den 8-9 juni på en lägergård strax utanför Malmö.

Praktiska detaljer

LÄGERLEDARE UNDER BARNLÄGER 17 juni – 22 juni Ledargruppen består av ca 15 frivilliga som tillsammans ansvarar för att ta hand om barnen samt planera och genomföra de aktiviteter som finns under lägret. Den 17 juni är en förberedelsedag för enbart ledare, barnen anländer den 18 juni.

Tidigare erfarenhet av barn-/ungdomsverksamhet är meriterande.

Du ska ha fyllt 18 år.

Meriterande om du har körkort.

För frågor, kontakta: josefin.aldegren@redcross.se

Anmäl ditt intresse via Röda Korsets frivilligportal!

Annons