Volontär av Röda Korsets Ungdomsförbund

RKUF Stockholm Syd söker Frivilliga med intresse för sociala medier och projektledning

Gå med i kommunikationsgruppen hos RKUF Stockholm Syd. Kärlek och respekt!

Om kommunikationsgruppen

Kommunikationsgruppens arbete syftar till att synliggöra Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm och sprida kunskap om de frågor föreningen driver, samt ansvarar för medlemskontakt och medlemsvård. RKUF kombinerar digital informationsspridning med direkta och praktiska handlingar för att engagera och nå ut till barn och unga och få en mer omfattande förankring i samhället. Vi arbetar för att synas på sociala medier så som på fysiska platser och under åren har vi deltagit på en rad olika evenemang såsom mässor, Pride, musikfestivaler och politikerveckan i Almedalen. Vi har även besökt skolor och universitet för att möta intresserade ungdomar.

Som frivillig i kommunikationsgruppen är du med och arbetar fram nya sätt för oss att synas på. Gruppen är en nyuppstartad verksamhet inom RKUF Stockholm Syd och vi vill nu hitta fler unga engagerade som vill vara med och utveckla föreningen.

Läs mer och ansök

Verksamheten är uppdelad i följande ansvarsområden:

Kommunikation: Vi söker dig med intresse för grafisk design och kommunikation som vill ansvara för våra sociala medier! Du kommer också att stötta våra verksamheter och olika projekt i kommunikationsfrågor. I rollen kommer du tillsammans med andra frivilliga på olika sätt sprida RKUFs sju grundprinciper och de frågor vi jobbar med digitalt. Uppdraget innebär att sprida kunskap och kännedom om att vi finns, vad vi gör och hur fler kan engagera sig. Som frivillig med ansvar för kommunikation får du möjlighet att lära känna alla våra verksamheter och arbeta nära styrelsen. Vi vill låta din kreativitet flöda och ser gärna att du ser våra sociala medier som ditt hjärteprojekt!

Evenemang/medlemsvård: Vi söker dig med intresse för projektledning och evenemangsverksamhet! Tillsammans med andra frivilliga kommer du att planera och verkställa evenemang och aktiviteter för föreningens medlemmar och frivilliga. Aktiviteterna kan förslagsvis vara grillkvällar, föreläsningar, klädbytardagar eller workshops. Vi vill låta dina idéer bli till verklighet!

Påverkansarbete/rekrytering: Vi söker dig som är intresserad av att påverka och hjälpa vår förening att växa. RKUFs vision är att barns och ungas människovärde och sociala trygghet sätts i främsta rummet och ju fler medlemmar vi är desto bättre resurser har vi för att jobba för detta. Tillsammans med andra frivilliga kommer du att planera och bedriva påverkansarbete som lyfter våra frågor på flera sätt såsom arrangera temadagar, stå på mässor, affischera etc. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna! Fokus ligger också på att få fler engagera sig i RKUF och göra oss ännu större. Vi vill ha din hjälp i vårt uppdrag att ställa upp för barn och unga!

Du kommer inte att arbeta ensam på något område, utan tillsammans med andra likasinnade frivilliga och styrelsen!

Specifika önskemål eller information:

Du som söker bör vara social och öppen med intresse för rättighetsfrågor! Vi ser gärna att du tycker om att ta initiativ och ansvar. Utbildning eller tidigare erfarenheter av exempelvis media, grafisk design, kommunikation, projektledning eller event är ett plus men inget krav - det viktigaste är att du är nyfiken, engagerad och kreativ med intresse för det område du söker till!

Minimiåtagande:

Uppdraget är ett åtagande som kräver några timmar i månaden, därför ser vi gärna att du som söker är aktiv och driven! Kommunikationsgruppens målsättning är att ha möte en till två gånger i månaden och arrangera aktiviteter månadsvis i bästa möjliga mån. Är du intresserad av att ansvara för våra sociala medier kommer du veckovis att publicera och marknadsföra sådant som rör föreningens verksamheter samt andra aktuella händelser.

När och var genomförs uppdraget:

Uppdragen sker på volontärbasis och passar exempelvis utmärkt för dig som är student. RKUF riktar sig främst till ungdomar mellan 15-30 år och ingår i internationella Röda Korset- och Röda Halvmåne-rörelsen som är religiöst och politiskt obunden. Gruppen ses för planeringsmöten kvällstid cirka en till två gånger i månaden. Utöver att försöka vara med på våra möten ser vi att du (i den mån du kan) deltar på de aktiviteter vi arrangerar. Likaså att du inte är helt främmande för att ibland kunna ta på dig någon uppgift inför nästa möte (att t ex ta kontakt med sponsor, kolla upp någonting osv). Att spåna idéer tillsammans är en viktig och rolig del av uppdraget, men det viktigaste är ju det vi tillsammans gör av våra idéer i praktiken!

Låter det intressant?

Att ge av sin tid för att engagera sig i RKUF Stockholm Syd är en investering. Som frivillig får du chans att träffa härliga människor och får möjlighet att testa på ansvar och ledarskap - med andra ord får du mängder av lärdomar och erfarenheter. Som frivillig får du ett värdefullt engagemang att sätta på ditt CV.

Läs mer och ansök

Annons