av Röda Korsets Ungdomsförbund

RKUF söker digitala läxhjälpare

Ett pilotprojekt med digital läxhjälp - alltså läxhjälp på internet - kommer att startas upp i Uppsala. Nu söker vi frivilliga till testgruppen!

Volontär

Kort om uppdraget

Som Läxhjälpare i Ungdomsförbundet hjälper du barn och unga med deras läxor. Verksamheten bedrivs på skolor, bibliotek, fritidsgårdar och på boende för unga ensamkommande. Uppdraget är ideellt.

Uppdragsbeskrivning

Digital läxhjälp innebär att du som frivillig ger läxhjälp till ungdomar via datorn, antingen via webbkamera eller via chatt. Det är en möjlighet för unga att få personlig hjälp med sina läxor. Givetvis är det gratis att använda sig av!

Tanken med den digitala läxhjälpen är densamma som i våra fysiska läxhjälpsgrupper, att stötta och stödja och hjälpa personen att komma fram till en lösning på problemen. Inte att leverera färdiga svar. Du behöver inte vara utbildad lärare eller pedagog, utan det viktigaste är att du har ett intresse att hjälpa andra. Utbildning anpassad efter uppdraget får du av oss!

Praktiska detaljer

Den digitala läxhjälpen kommer att köra igång i början av höstterminen och sedan löpande vara en gång i veckan. Dag som gäller är tisdagar klockan 19-21 Du sitter i en lokal centralt i Uppsala tillsammans med andra frivilliga, och utför inte uppdraget hemifrån.

Som frivillig kommer du att gå en specialframtagen utbildning i digitalt bemötande för att känna dig bekväma med den lite annorlunda formen för att ge läxhjälp.

Obligatoriska utbildningsdatum är:

  • 15 september Läxhjälpsutbildning, heldag
  • 18 september Utbildning i digitalt bemötande, kvällstid

Båda utbildningarna kommer att vara i Uppsala.

Vi vill att du ska kunna ställa upp som läxhjälpare minst tre gånger i månaden. Det tillkommer även handledningsmöten.

Intresserad?

Anmäl ditt intresse här.

Annons