Volontär av Afrikagrupperna

Nominera till Afrikagruppernas styrelse

Missa inte chansen att nominera till förtroendeuppdrag inom Afrikagrupperna! Du är välkommen att rekommendera någon som du tror skulle passa bra i styrelsen, revisorsgruppen eller valberedningen. Det går även bra att nominera sig själv!

Afrikagrupperna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation med en vision om en rättvis värld. Organisationen har sitt ursprung i solidaritetsrörelsen i Sverige i slutet av 60-talet, både genom sitt stöd till befrielserörelserna i södra Afrika och genom att vara en stark kraft i kampen mot apartheid i Sydafrika. Tillsammans med partnerorganisationer i södra Afrika har Afrikagrupperna i 40 år arbetat för att människor ska ha tillgång till sina rättigheter.

Afrikagrupperna är en ideell organisation som styrs demokratiskt. Vi har cirka 2400 medlemmar, varav ett antal är valda till förtroendeuppdrag i sin lokala Afrikagrupp, eller i Afrikagrupperna centralt. Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten. Ledamöterna i styrelsen utses av årsmötet.

Vi värdesätter styrelsemedlemmar med kännedom om Afrikagrupperna, regionen södra Afrika och våra temaområden: SRHR & HIV, Mat, mark och fröer samt Arbets- och levnadsvillkor. Därutöver ser vi gärna att våra ledamöter har tidigare erfarenhet av styrelsearbete och ideellt engagemang. För nästa år söker vi även tillskott med särskild kompetens inom ekonomi, juridik och/eller organisationsutveckling.

Vi strävar efter en heterogen styrelsegrupp vad gäller köns- och åldersfördelning, geografisk härkomst och etnicitet. Vi ser även gärna att ledamöterna kompletterar varandra och därför är det inte nödvändigt att du själv eller personen du rekommenderar innehar samtliga nämnda kompetenser. Viktigt är ett starkt driv för både rättvisefrågor och organisationsutveckling, samt en förmåga att tänka kritiskt och hantera komplexa frågor på strategisk nivå.

Tipsa oss på valberedningen@afrikagrupperna.se senast den 31 mars.

Annons