Volontär

MR-dagarna söker gruppledare för utställarvolontärer


Vill du vara med och genomföra MR-dagarna i Linköping 2019? Nu söker vi en engagerad gruppledare som är för den volontärgrupp som bemannar utställartorget under 13-16 november.

Som gruppledare för utställarvolontärer ansvarar du för den grupp av volontärer som arbetar med utställarna före, under och efter arrangemang. Utställartorget är en stor del av MR-dagarna och ca.100 organisationer syns varje år på utställarytan med monter eller bokbord. Här behövs en grupp som kan hjälpa organisationerna att komma på plats den 13 november och se och se till så att allt flyter på under 14-16 november när MR-dagarna pågår.

Gruppledarrollen för utställarvolontärer innebär att tillsammans med samordnaren från MR-dagarnas kansli - schemalägga runt 10-15 volontärer, arbetsleda dem på plats med stöd av volontärsamordnaren. Du kommer att introduceras i uppgiften under september och starta schemaläggningsprocess och utformning av arbetsuppgifter tillsammans med samordnaren. Under hela processen att ha dialog och stöd av volontärsamordnaren på Mänskliga Rättighetsdagarna som stöttar dig i ditt uppdrag och ger vägledning kring dina arbetsuppgifter.

Meriterande är om du har…

  • Erfarenhet av att arbetsleda
  • Erfarenhet av schemaläggning
  • Erfarenhet av arbete/volontärarbete under evenemang
  • En god organisatorisk förmåga

Specifika krav

Uppdraget omfattar

Ett introduktionsmöte i september med volontärsamordnaren på Mänskliga Rättighetsdagarna där du får ytterligare information om ditt uppdrag.
Uppskattningsvis 1-2 arbetsdagar under hösten för förberedande arbete innan forumet som kan fördelas efter eget önskemål. En dags volontärutbildning där du träffar din grupp – som äger rum 26 oktober på Konsert & Kongress i Linköping. Deltagande innan och under forumet 13-16 november på Konsert & Kongress i Linköping.

Vad du får som är gruppledare på MR-dagarna

Volontärutbildning. Möjlighet att gå på ett seminarium per dag då du är schemalagd. Lunch, frukt och fika under dina arbetspass. Ett intyg efter genomfört uppdrag och en volontärgåva.

Ansökan

Skicka din intresseanmälan senast 15 maj till info@mrdagarna.se och märk den ”Gruppledare utställarvolontärer”. Inkludera en kortfattad beskrivning av dig själv och dina erfarenheter.

Uppdraget är ej arvoderat. Du får efter avslutat uppdrag ett intyg från oss med detaljerad beskrivning av dina arbetsuppgifter som du kan använda som framtida referens.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Annons