Volontär

MR-dagarna söker gruppledare för miniseminarievolontärer


Vill du vara med och genomföra MR-dagarna i Linköping 2019? Nu söker vi en strukturerad gruppledare som är spindeln i nätet för den volontärgrupp som bemannar scenerna för miniseminarium under MR-dagarna.

Miniseminarierna är 25 minuters långa program på öppna scener. Volontärerna på denna position ansvarar för avande/påande, ska kunna hjälpa till med power point presentation/film på tv-skärm och hålla koll på tiden – tidschemat på miniseminariescenerna är tight och det är bara 5 minuters paus mellan varje presentation.

Som gruppledare ansvarar du för volontärgruppen både inför och under arrangemang. Rollen innebär att, tillsammans med volontärsamordnarens stöd, schemalägga runt 10-30 volontärer, samt att arbetsleda dem på plats med stöd av volontärsamordnaren. Du kommer under hela processen att ha dialog och stöd av volontärsamordnaren på Mänskliga Rättighetsdagarna som stöttar dig i ditt uppdrag och ger vägledning kring dina arbetsuppgifter.

Specifika krav

Meriterande är om du har…

  • Erfarenhet av att arbetsleda
  • Erfarenhet av schemaläggning
  • Erfarenhet av att arbeta/volontärarbetet med evenemang
  • Bra organisatorisk förmåga

Uppdraget omfattar

Ett introduktionsmöte i september med volontärsamordnaren på Mänskliga Rättighetsdagarna där du får ytterligare information om ditt uppdrag. Uppskattningsvis 3-4 heldagar under hösten för förberedande arbete innan forumet som fördelas efter eget önskemål. En dags volontärutbildning där du träffar din grupp – som äger rum 26 oktober på Konsert & Kongress i Linköping. Deltagande under forumet 14-16 november på Konsert & Kongress i Linköping.

Vad du får som är gruppledare på MR-dagarna

Volontärutbildning. Möjlighet att gå på ett seminarium per dag då du är schemalagd. Lunch, frukt och fika under dina arbetspass. Ett intyg efter genomfört uppdrag och en volontärgåva.

Ansökan

Skicka din intresseanmälan senast 15 maj till info@mrdagarna.se och märk den ”Gruppledare miniseminarievärd”. Inkludera en kortfattad beskrivning av dig själv och dina erfarenheter. Uppdraget är ej arvoderat. Du får efter avslutat uppdrag ett intyg från oss med detaljerad beskrivning av dina arbetsuppgifter som du kan använda som framtida referens.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Annons