Volontär

MR-dagarna söker gruppledare för informationsvolontärer


Vill du vara med och genomföra MR-dagarna i Linköping 2019? Nu söker vi en organiserad gruppledare till den grupp som är informationsvärdar under MR-dagarna.

Informationsvärdarna ska kunna guida besökarna i lokalen, kunna svara på kring program och schema (och eventuella schemaändringar), svara frågor som till exempel vart tillgängliga toaletter finns, kunna hjälpa till att informera om/boka transport till närliggande hotell. Vid informationsdisken kan besökarna hämta ut eventuella schemaändringar, programtidning, programmet skrivet på andra språk.

Som gruppledare ansvarar du för volontärgruppen både inför och under arrangemang. Rollen innebär att, tillsammans med volontärsamordnarens stöd, schemalägga runt 20-30 volontärer, samt att arbetsleda dem på plats med stöd av volontärsamordnaren. Du kommer under hela processen att ha dialog och stöd av volontärsamordnaren på Mänskliga Rättighetsdagarna som stöttar dig i ditt uppdrag och ger vägledning kring dina arbetsuppgifter.

Specifika krav


Meriterande är om du har…

  • Erfarenhet av att arbetsleda
  • Erfarenhet av schemaläggning
  • Erfarenhet av att arbeta/volontärarbetet med evenemang
  • Bra organisatorisk förmåga

Vad får du som är gruppledare på MR-dagarna

Volontärutbildning. Möjlighet att gå på ett seminarium per dag då du är schemalagd. Lunch, frukt och fika under dina arbetspass. Ett intyg efter genomfört uppdrag och en volontärgåva.

Ansökan

Skicka din intresseanmälan senast 15 maj till info@mrdagarna.se och märk den ”Gruppledare informationsvärd”. Inkludera en kortfattad beskrivning av dig själv och dina erfarenheter. Uppdraget är ej arvoderat. Du får efter avslutat uppdrag ett intyg från oss med detaljerad beskrivning av dina arbetsuppgifter som du kan använda som framtida referens.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Annons