Volontär av Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser söker frivilliga till svenska kontoret

Vill du vara med och göra en insats för människor som drabbats av krig, kriser och katastrofer? Vill du bli en del av en stor, internationell hjälporganisation? Som frivillig hos Läkare Utan Gränser bidrar du till ett livsviktigt arbete genom att ge av din tid och kompetens.

Kerstin och Göran arbetar som volontärer på givarservice. Foto: Läkare Utan Gränser.

Varje år får vi volontärhjälp på kontoret i Stockholm som motsvarar omkring nio heltidstjänster. Att jobba som volontär hos oss är en viktig insats - tack vare våra volontärer kan vi få mer viktigt arbete gjort utan att lägga mer pengar på administrativa utgifter.

– Vi blev tilltalade av ideologin, att man inte blandar in politik och religion i arbetet och att det alltid är människors lidande som styr, deras behov av hjälp, säger Torbjörn Sidenbladh, som tillsammans med sin fru Renate har varit volontär på vår givarservice i många år.

Lediga volontärjobb i Sverige

Våra lediga volontäruppdrag i Sverige varierar med behoven på kontoret i Stockholm vars arbete i huvudsak är inriktat på att samla in pengar, rekrytera fältarbetare och bedriva informations- och påverkansarbete.

Om du är intresserad av volontäruppdrag hos oss är du välkommen att göra din ansökan här nedan. Vi har inte möjlighet att återkomma till alla som söker utan vi kommer kontakta dig om din profil matchar det behov vi har.

Är du intresserad av utlandsuppdrag? Läs mer på fältarbetesidorna.

For English speakers

If you want to work as a volunteer in Stockholm you can send in an application below. As a non-Swedish speaker you are welcome to apply as an office volunteer. Please note that Swedish is a requirement for donor service (Givarservice) and reception volunteers.

We do not have the possibility to get back to everyone applying but we will contact you if our needs match your professional profile.

Annons