Volontär

Integrationsnätverk Göteborg söker frivilliga

Integrationsnätverk Göteborg är en fristående, politiskt, religiöst och etniskt obunden förening. Våra medlemmar och besökare är vuxna i alla åldrar, kommer från mer än 25 nationer och talar ett tiotal olika språk som arabiska, persiska, kurdiska, somaliska, tigrinja, turkiska, spanska, franska, ryska och svenska.

Vi arbetar för ökad integration och gemenskap mellan människor i Göteborg. Hos oss finns möjligheten för nyanlända att möta svenskar med olika bakgrund.

I studiecirklar lär vi ut och övar dem som kommer till oss i svenska.

Med diskussioner och samtal, information och utbildning vill vi öka förståelsen för hur det svenska samhället fungerar och väcka en lust att aktivt delta i samhället.

Vi söker dig som tycker om att möta människor från olika kulturer. Vår verksamhet är beroende av stöd från volontärer. Som volontär hos oss är du den viktigaste komponenten i vårt arbete som ger glädje och kunskap till våra medlemmar. Du väljer själv hur mycket tid du kan och vill lägga men vi ser gärna att du kan komma till oss minst 2 timmar per vecka på vardagar mellan klockan 10.00-12.00 då vår verksamhet ligger på dagtid.

Uppgift volontärer:

  • Leda studiecirklar i svenska
  • Göra studiebesök tillsammans med deltagare vid vissa tillfällen

Vi har många deltagare som kommer dagligen till oss. Som volontär hos oss får du möta människor från hela världen och bidra med något mycket meningsfullt för dem och för dig. På Integrationsnätverk Göteborg så är mötet mellan volontärer och deltagare något som skänker glädje, energi och mening till alla parter och en sporre för oss att fortsätta vårt viktiga arbete. Som volontär får du även inblick i och erfarenhet av arbete inom en ideell förening.

Välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill anmäla dig som volontär. Vi ser fram emot att träffa dig!

Skicka din ansökan till: anna@integrationsnatverk-goteborg.com

Läs mer om oss: www.integrationsnatverk-goteborg.se

Annons