Volontär av IM Individuell Människohjälp

IM söker frivilliga till Språkfika i Stockholm

Språkfika är en mötesplats för nyanlända och etablerade svenskar och vi söker nu volontärer som kan vara på plats och välkomna besökare. Språkfikat är beläget i Bromma medborgarkontor och Blackebergs bibliotek och är väldigt nära till tunnelbanan. Uppgifterna består av enklare caféuppgifter, t.ex. brygga kaffe, koka te och ställa fram fika. Fokus är även att möta och välkomna besökarna och vara med och samtala när tillfälle ges.

I Sverige arbetar Individuell Människohjälp /IM för ömsesidig integration. För oss handlar det om att skapa möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter. Vi vill öka människors möjlighet att inkluderas i samhället och samtidigt bekämpa exkluderande strukturer.

Språkfika är en varm och öppen mötesplats där nya kontakter skapas - människor med olika och lika erfarenheter möts. Var med du också!

När och var ska uppdraget genomföras: 

Varannan onsdag i Blackebergs bibliotek mellan 16.45-19.00

Specifika önskemål eller information: 

Vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk utöver svenska. Det är extra värdefullt om du själv är eller har erfarenhet av att komma ny till Sverige. Uppdraget passar dig som är social, bra på att samordna och föra samman människor. Som medlem och volontär hos oss kan IM kontinuerligt erbjuda olika intressanta utbildningar och du är hjärtligt välkommen att ta del av dem.

Minimiåtagande: 

Vi ser helst till att du kan närvara varje tillfälle - det vill säga en kväll, varannan vecka.

Adress: 

Blackebergsplan 5

168 49 Bromma

Anmäl dig här!

Annons