Volontär av Röda Korsets Ungdomsförbund

RKUF söker frivilliga till kompisgrupper

I RKUF:s kompisgrupper hittar vi på roliga saker tillsammans med ensamkommande barn och unga som ofta befinner sig i en mycket utsatt situation. Kompisgruppen blir en paus från att tänka på sin asylprocess. 

Kompisgrupper för ensamkommande barn och unga

Du som frivillig har en chans att engagera dig och hitta på roliga saker tillsammans med ungdomar som befinner sig i en utsatt och svår situation. Du kan vara med och göra skillnad för barn och unga som nyligen kommit till Sverige.

Du som väljer att engagera dig och bli frivillig får gratis utbildning som ger dig den kunskap och de verktyg som du kan tänkas behöva. Som frivillig ska du vara minst 18 år. Kompisgruppen träffas oftast en kväll i veckan. 

Lättare start i Sverige

Ensamkommande barn och unga befinner sig ofta i en mycket utsatt situation. De barn och unga vi träffar bor på tillfälliga boenden. Många väntar på att få veta om de ska få stanna i Sverige eller inte. Vissa väntar på att flytta till ett annat boende. Att vara med i kompisgruppen kan göra väntan lite lättare.

Sommarkompis

På sommaren arrangerar RKUF sommaraktiviteter för nyanlända och ensamkommande ungdomar i flera städer runt om i Sverige. Det passar dig som har möjlighet att engagera dig under ett par sommarveckor. Du får gratis utbildning inför uppdraget. Håll utkik efter lediga uppdrag i frivilligdatabasen.

Vill du vara med? 

Kolla efter lediga uppdrag i frivilligdatabasen eller kontakta din närmaste lokalförening för att få veta vilka verksamheter som finns att bli frivillig i där du bor.

Annons