Volontär av Afrikagrupperna

Afrikagrupperna söker frivilliga

Vill du engagera dig i Afrikagrupperna? Vi har lokalgrupper på olika orter runtom i Sverige där medlemmarna engagerar sig på sin fritid för en rättvis värld. 

Falun Afrikagrupp

Vi engagerar oss speciellt för Västsaharas självständighet och arrangerar årligen en stor manifestation för att uppmärksamma och sprida information om frågan. Vi ordnar också föreläsningar med gäster från södra Afrika som berättar om situationen i regionen och Afrikagruppernas arbete.

Göteborg Afrikagrupp (GAG)

Vi har månadsmöten sista tisdagen i varje månad (om inget annat anges) i Viktoriahuset, Linnégatan 21, 18.30. Medlemmar får utskick omkring innehåll och datum. Där pratar vi ihop oss om och planerar kommande aktiviteter, samt bjuder in föreläsare som lockar till ytterligare engagemang.

Följ Göteborgs Afrikagrupp på Facebook!

Täby Afrikagrupp

Täby Afrikagrupp engagerar sig bland annat för insamlingen till Världens Barn. Senast hade de bokbord, lotteri, ballonger och insamlingsbössor. Resultatet blev 5981 kr till Världens Barn-insamlingen!

Gävle Afrikagrupp

Bor du i Gävle med omnejd och är intresserad av södra Afrika? Kontakta oss! Vi är några aktivister som är igång med olika projekt.

Linköping Afrikagrupp

I Linköping finns ett nätverk av människor som alla är intresserade av Afrika och mänskliga rättigheter. Vi har bland annat engagerat oss för Västsaharas självständighet, deltagit med seminarier om hiv i Pridehouse och jobbat för kampanjen Rättvis vinhandel.

Följ Linköpings Afrikagrupp på Facebook!

Uppsala Afrikagrupp

Vi engagerar oss i Afrikagruppernas kampanjer för en rättvisare värld och stödjer våra partnerorganisationer i södra Afrika.

Följ Uppsala Afrikagrupp på Facebook!

Örebro Afrikagrupp

Genom att bli medlem i Afrikagrupperna är du med och stödjer kampen för alla människors lika rättigheter och arbetet med att förhindra alla former av förtryck. Som medlem är du varmt välkommen att engagera dig i Örebro Afrikagrupp där du kan vara med och göra skillnad!

Följ Örebros Afrikagrupp på Facebook!

Stockholm Afrikagrupp

Vill du lära dig mer om vad som händer på den afrikanska kontinenten och hur vårt handlande påverkar människor i länder i Afrika? Vi diskuterar ämnen såsom mat & försörjning, hiv & jämställdhet, lantarbetares villkor, med mera.

Följ Stockholms Afrikagrupp på Facebook!

Södertälje Afrikagrupp

Vi arrangerar filmvisningar, läsecirklar och lokala informationsmöten om utvecklingen och tillståndet i södra Afrika. Välkommen att engagera dig!

Ådalen Afrikagrupp (ÅAG)

Ett viktigt arbete för ÅAG är information om rättvis handel och försäljning av Fairtrade-varor på marknader, internationella träffpunkter och några arbetsplatser. ÅAG har ett brett samarbete med lokala organisationer som kommuner, studieförbund, bibliotek och andra kulturorganisationer.

Följ Ådalens Afrikagrupp på Facebook!

Kontakt

På Afrikagruppernas hemsida hittar du kontaktuppgifter till alla lokalgrupper :) 

Annons