Volontär av Amnesty International

Amnesty söker studentsamordnare

Amnesty International är en global organisation som kämpar för frihet, rättvisa och allas lika värde. Vi är ett globalt nätverk av människorättsaktivister som tar orättvisor personligt. Våra studentgrupper bedriver kampanjarbete på universitet och högskolor och andra publika platser och utgör en viktig del av Amnestys aktivistkår. Som studentsamordnare stödjer du en till två studentgrupper under ett år i deras verksamhet. Du kommer att bistå med inspiration och föreningsstöd till grupperna, och bidrar därigenom med både energi och stabilitet till Amnestys påverkansarbete.

Alla studentsamordnare får en grundutbildning om Amnesty och mänskliga rättigheter, aktivism och påverkan, frivilligengagemang och praktiska tips på hur du kan stötta och coacha studentgruppen. Inga förkunskaper om verksamhetsutveckling krävs, vi kommer ge dig den utbildning och de verktyg du behöver för att stötta grupperna och utvecklas som ledare. Du kommer även ha löpande kontakt med personal från Amnesty för att få information, inspiration och råd.
 

DINA UPPGIFTER

 • Besöka studentgrupper och universitet och ge stöd till nybildade och etablerade grupper
 • Stödja grupperna i deras verksamhet och fungera som bollplank och inspiratör
 • Ha löpande avstämningar med Amnestys personal
 • Med stöd från Amnestys personal, utrusta aktivister med kompetens och kunskap för att säkerställa att deras aktivism är strategisk och effektiv

VI ERBJUDER

 • En utmanande och givande upplevelse inom en internationell människorättsorganisation
 • En möjlighet att utvecklas som ledare med löpande stöd och utbildning från Amnestys personal
 • En chans att göra en ovärderlig insats för Amnestys aktivism
 • Möjligheten att hålla dig uppdaterad på de senaste frågorna om mänskliga rättigheter och Amnesty Internationals arbete
 • Tillfälle att träffa aktiva och anställda inom Amnesty
 • En bra merit för dig som vill arbeta inom ideell sektor eller med mänskliga rättigheter i framtiden
 • Ett personligt intyg som tack för din insats

Vi söker dig som är eller har varit aktiv i en ideell organisation eller förening och har kunskap om eller intresse av hur man utvecklar starkt och hållbart engagemang i lokal föreningsverksamhet. Du är nyfiken på att lära dig mer om Amnesty och mänskliga rättigheter och vill spela en viktig roll i att stärka den globala människorättsrörelsen. Du är bekväm med att tala inför grupp på svenska och engelska och har förmågan att engagera och vara lyhörd.

Vi söker studentsamordnare över hela landet. Uppdraget sker på ideell basis (oavlönat) och tar uppskattningsvis 3-6 timmar i månaden mellan september 2019 och maj 2020.

Sista anmälan är 9 juni 2019. Obligatorisk grundutbildning kommer hållas 7-8 september 2019 i Stockholm. Amnesty bekostar resor och logi.

ANSÖKAN

Skicka en kort beskrivning av dig själv och varför du är intresserad av rollen till beatrice.schonning@amnesty.se senast 9 juni 2019. Vid frågor om uppdraget, maila gärna eller ring Beatrice på +46 (0)70 860 86 28.
 

OM AMNESTY INTERNATIONAL

Amnesty International är en global organisation som arbetar för alla människors lika värde. Genom att ha utredare på plats i hela världen kan vi få vittnesmål från de människor som vet vad som pågår, och vi dokumenterar den information vi får för att kunna avslöja när kränkningar mot mänskliga rättigheter sker. Vårt arbete grundar sig på folkrätten, mänskliga rättigheter och gedigen sakkunskap. Vår storlek är vår styrka - genom att samla många människor som uppmärksammar kränkningarna kan vi skapa kraftfull opinion och sätta press på makthavare och regeringar. På så sätt kan vi långsiktigt skapa förändring och förutsättningar för en värld där mänskliga rättigheter gäller alla. Vi är mycket restriktiva med bidrag från företag och stater. Vi låter oss inte påverkas av politiska partier, religioner eller ekonomiska intressen. Vi är oberoende i våra utredningar och åsikter.

Annons