nyhet av Svenska Kyrkans Unga

Vill du bli Ageravolontär? Kom på prova-på-helg!

Som Ageravolontär jobbar vi för en rättvisare värld genom aktion, information, livsstilsarbete och insamling. Den 25-28 juni kan du delta på en kostnadsfri inspirationshelg om uppdraget som Ageravolontär.

Ageravolontärerna är unga vuxna från 18 år och uppåt som agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktion, information, livsstilsarbete och insamling jobbar vi för en mer rättvis värld. Kom med du också! Du får lära dig mer om Svenska kyrkans internationella arbete och Svenska Kyrkans Ungas arbete med globala påverkansfrågor, fundera på hur du kan jobba med globala frågor i din församling eller lokalavdelning och lära känna engagerade människor!

Nästa utbildningstillfälle är den 25-28 juni i Uppsala. Vi börjar på torsdag kväll klockan 18.00 och avslutar på söndagen klockan 13.00. Helgen är helt kostnadsfri och är både för dig som vill bli Ageravolontär och för dig som redan är det. Ingen tidigare erfarenhet krävs, kom som du är så lär vi oss tillsammans!  

Denna helg kommer förutom den sedvanliga introduktionen också innehålla utbildningspass i ickevåld,  klimat, sociala medier som metod för opinionsbildning, medieträning, debatteknik, hur man håller pedagogiska och inspirerande workshops, changemaker-metoden och möjlighet att delta i en kampanjaktivitet på stan. Så detta får du inte missa!

Välkommen att vara med i en global rörelse med ett lokalt engagemang för global rättvisa!

Anmäl dig till helgen här! (Sista anmälningsdag är 7 juni)

Har du andra frågor? Kontakta oss på agera@svenskakyrkan.se

Läs mer om Agera här! Agera är ett samarbetsprojekt mellan Svenska Kyrkans Unga och Svenska kyrkan.

Taggar

Mänskliga rättigheter Klimat & miljö