av Naturskyddsföreningen

Kräv en tuffare klimatpolitik!

Upprop

Förödelsen som klimatförändringarna för med sig blir allt tydligare världen över, med skogsbränder, torka, orkaner och människor på flykt. Nu pågår en kamp mot klockan – om vi ska undvika verkligt katastrofala klimatförändringar så måste användningen av fossila bränslen upphöra helt.

Och faktum är att politikerna faktiskt lovat att göra allt för att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader, vilket världen enats om i Parisavtalet. Men det här löftet hålls inte på långa vägar.

Naturskyddsföreningen vill se en politik som prioriterar klimatet på riktigt. Det minsta politikerna kan göra är att hålla sina egna löften. Godkännandet av Parisavtalet innebär en snabb och total utfasning av fossila bränslen. Sedan början av 2019 är det partierna bakom januariavtalet som tillsammans är ansvariga för att Sverige uppfyller sina klimatlöften, men i dag fattas beslut som går helt på tvärs med vad vi lovat.

Skriv direkt till partiledarna för Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet och kräv att de håller sina egna löften. Vi har helt enkelt inte tid att tillåta fler fossila satsningar.

Skriv till din politiker

Hur funkar det?

Denna brevskrivningskampanj drivs av Naturskyddsföreningen via siten Signby.me och vi ger dig möjlighet att skicka personliga mail till de politiker du väljer. Vi ger dig färdiga argument att utgå från. Du väljer själv inledning, argument och avslut. I sista steget kan du själv justera brevet så det blir exakt som du vill. Målet är att många politiker ska få brev i lagom mängd (utan att bli spammade) under en längre period. Så du är varmt välkommen tillbaka flera gånger.

Taggar

Klimat & miljö