Upprop

Sätt press på regeringen att stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil

Klimatkrisen är akut. Om vi ska kunna begränsa uppvärmningen till 1,5 grader måste alla utsläpp av växthusgaser minska. Trots det har Preem fått tillstånd att bygga ut sitt raffinaderi Preemraff i Lysekil. Om den här planen blir verklighet blir Preemraff den enskilda anläggning som släpper ut mest koldioxid i landet. Det skulle dessutom göra att Sverige skulle få mycket svårt att nå sina klimatmål.

För att kunna leva upp till våra egna klimatmål och undvika de mest katastrofala följderna av klimatförändringarna behöver vi se kraftiga utsläppsminskningar – inte nya oljeraffinaderier.

Därför har Naturskyddsföreningen överklagat mark- och miljödomstolens dom om tillstånd till utbyggnationen av Preemraff i Lysekil. Föreningen har dessutom underrättat regeringen om att tillåtlighetspröva utbyggnationen – politikerna har nämligen möjlighet att förhindra den.

Du kan hjälpa till

Genom att fylla i vårt förberedda mejlformulär kan du också underrätta regeringen. Att lämna in en underrättelse enligt miljöbalkens 17:e kapitel innebär att informera regeringen om att en viss verksamhet med omfattande miljöpåverkan bör prövas av regeringen, som därefter har möjlighet att förhindra verksamheten. Använd den föreslagna texten som den är eller skriv om med egna ord. Ju fler vi är som protesterar desto större är chansen att politikerna lyssnar!

Skicka brev till regeringen

Vill du veta mer?

Hos Naturskyddsföreningen kan du läsa mer om processen.

Och i detta Facebookevent samlar vi engagemang och sprider information.

Taggar

Klimat & miljö